Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

monitka 21:18, 24 mar 2013

Nieszko super rozsady już masz, gratuluję Ja właśnie dzisiaj wysiałam posadziłam roślinki w wytłoczkach po jajakach, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Aksamitki kiedyś dostałam od teściowej w rolkach właśnie i całkiem dobrze rosły.
Trzymam kciuki za horti
gusiarz 21:19, 24 mar 2013

Aguś - ta folia troszkę ograniczy wysychanie - zobaczysz jak pójdzie, jeśli słabo - pojemniki po jogurtach będą jak znalazł
Ewa4 21:30, 24 mar 2013

Aga ja to już do pikowania obcinam szyjki w butelkach plastikowych na wysokość która mi odpowiada i pikuję w te odcięte denka oczywiście, to tak jak pojemnik po jogurcie bo już mi wszystkiego brak a rolki po papierze to pilnuję co mi do kosza nie wyrzucą dzieci.Pozdrawiam
gusiarz 21:39, 24 mar 2013

Aga chyba poszła tworzyć... kfiatuszkowo
nieszka 22:14, 24 mar 2013

A poszłam poszłam. Co pomyślałam to zrobiłam.
Narazie tylko 20 sztuk mi wyszło a to dopiero 1/6 doniczki. Że niby 120 sztuk aksamitek będę miała???!!!

Wydaje mi się że te pojemniki po jakach troszkę maluśkie, już korzonki mi się ledwo mieściły...
Podlałam, wydałam polecenie - rośnijcie

nieszka 22:15, 24 mar 2013

monitka napisał(a)
Nieszko super rozsady już masz, gratuluję Ja właśnie dzisiaj wysiałam posadziłam roślinki w wytłoczkach po jajakach, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Aksamitki kiedyś dostałam od teściowej w rolkach właśnie i całkiem dobrze rosły.
Trzymam kciuki za horti

Monitka, rolki też zacznę zbierać. Już przymierzyłam że fajnie mi wejdą do pojemnika po pieczarkach

nieszka 22:18, 24 mar 2013

Ewa4 napisał(a)
Aga ja to już do pikowania obcinam szyjki w butelkach plastikowych na wysokość która mi odpowiada i pikuję w te odcięte denka oczywiście, to tak jak pojemnik po jogurcie bo już mi wszystkiego brak a rolki po papierze to pilnuję co mi do kosza nie wyrzucą dzieci.Pozdrawiam

No może zabraknąć rzeczywiście pojemników... Jak mi samych aksamitek wyjdzie ze 100 szt...
ewa004 22:38, 24 mar 2013

Ale w gorącej wodzie jesteś kąpana jak pomyślała tak zrobiła
Rozwiązanie z rolkami po papierze chyba lepsze ,nawet podzielone na pół będą głębsze niż te po jajkach
Gosiniak 10:50, 25 mar 2013

Ktoś już gdzieś tak robił z tymi rolkami, bo w pojemniku po jajkach to pierwszy raz widzę, polecenie wydane, więc nie pozostaje im nic innego jak sprostać wymaganiom Pani ogrodniczki
Jak do tej pory się słuchały, więc dalej też nie będzie problemu
aniula 14:44, 25 mar 2013

Agnieszka, ale z tymi aksamitkami zaszalałaś. Moje jeszcze nie wysiane, przeważnie siejemy trochę później i potem siewki takie jak Twoje prosto do ogródka idą - wszystkiego na parapetach nie da się pomieścić, pierwszeństwo zawsze mają pomidory, bo przecież wyżywienie na lato i przeciery na zimę ważniejsze.
A pikować też chyba w tym tygodniu będę, ale heliotrop w ilości sztuk około 30. No i też się zastanawiam w co. Chyba będzie misz-masz, wszystko, w co da się trochę ziemi wsypać.
Oj, pikne te nasze parapety wiosną!