Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

nieszka 18:16, 30 maj 2013

Debra napisał(a)
Niesamowite kwitnienie rh - to Twoja zasługa, ale też podobno taki rok. Słyszę - bo mam jednego rocznego - że u wszystkich jest jakies rhowe szaleństwo.

Zestawienie Pącherznicy, żółtej odmiany (Luteus?) z niebieskimi irysami zabójcze. Uwielbiam pęcherznice we wszystkich kolorach, stanowią wspaniałe liściaste tło dla innych roślin.

Oby więcej takich zim zatem. Chociaż jak sobie przypomnę jaka była długa... Brrrr...

Ja tez lubię pęcherznice a najbardziej mnie cieszy że wiosną podczas cięcia wsadziłam kilka patyków do ziemi i się chyba przyjęły bo mają cały czas listki. Aż się boję zajrzeć czy są korzenie. Bo jak nie to porażka w rozmnażaniu roślin na całej linii.
Tak, to Luteus.
nieszka 18:19, 30 maj 2013

mleczajka napisał(a)
nieszka, zachwycam się Twoim ogrodem po raz kolejny. Jest cudnie.
Mam pytanie o paprocie na rabacie z rh. Jak się nazywają?

Kurcze pojęcie nie mam. To papracie które rosły w przydrożnym rowie koło lasu. Pewnie nie powinnam się do tego przyznawać ale wykopałam kilka a one się strasznie rozmnażają...

Grembosia, to takie ujęcie na zdjęciu. Do klimatu to jeszcze długa droga..

Ewa, mnie też się podoba na tej rabacie ale chyba co większe paprocie będą musiały opuścić to miejsce (już nawet wiem gdzie się przeniosą) bo zasłaniają strasznie Rh.

Kondzio, dziękować
gusiarz 19:10, 30 maj 2013

Aguś - piękny RH!!! Piękny z czosnkami. I paprocie też uwielbiam
nieszka 19:19, 30 maj 2013

gusiarz napisał(a)
Aguś - piękny RH!!! Piękny z czosnkami. I paprocie też uwielbiam

Wiem że lubisz paprocie, widziałam u Ciebie kilka dorodnych sztuk
beta 11:23, 31 maj 2013

nieszka napisał(a)

w pierwszym momencie jak to zobaczyłam to pomyslałam sobie, że to garden puzzle albo jeszcze coś innego...ależ pieknie , kolorowo....ja to pewnie bym sobie krzesełko na przeciw tej rabaty ustawiła i wpatrywał się w nią cały dzień...cudna jest, jak z obrazka

pozdr
Debra 11:56, 31 maj 2013

Beata napisała o tej podokiennej rabacie: 'jak z obrazka'
No fakt
Typowo Nieszkowe - perfekcja w każdym płatku.
giza 14:09, 31 maj 2013

beta napisał(a)

w pierwszym momencie jak to zobaczyłam to pomyslałam sobie, że to garden puzzle albo jeszcze coś innego...ależ pieknie , kolorowo....ja to pewnie bym sobie krzesełko na przeciw tej rabaty ustawiła i wpatrywał się w nią cały dzień...cudna jest, jak z obrazka

pozdr

Ja dokładnie pomyślałam to samo, co beta.
Niesamowity efekt!
Magdalenka 18:32, 31 maj 2013

Oh jak u Ciebie pięknie Cudowne te irysy, marzę o takich kępach.
kraania 22:07, 31 maj 2013

Aga zainspirowałaś mnie połączeniem pęcherznicy i irysów. Super ten zestawik wygląda. Na paprocie ja znalazłam sposób. Rosną w donicach Dzięki temu nie mam z nimi problemu.
Lena 07:24, 01 cze 2013

Nieszko witaj

Podpinam się pod słowami wszystkich - czarujesz kolorami a rabata pod oknem wymiata.Śliczne kolory,soczysta zieleń a czosnki w grupie dają super efekt
Pozdrawiam