Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :)

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :)

andziulka 19:03, 26 lut 2012

Takie widoki mam co roku Nie spodziewam sie kwiatów na rh, może jakieś pojedyncze na dole. Laurowiśnia, mahonia, irga, suchodrzew, bukszpany, cyprysy, zawsze wymarzają, ale w ciągu dwóch miesięcy dochodzą do siebie i są zielone Szkoda mi ich wyrzucać, ale już nie kupuję wiecej tego typu roślin
AgnieszkaBK 19:09, 26 lut 2012

andziulka napisał(a)
jeszcze kilka

U Marzenki niebieski..... u Ciebie żółciutki.... miły widok
ircia 19:14, 26 lut 2012

andziulka napisał(a)
Takie widoki mam co roku Nie spodziewam sie kwiatów na rh, może jakieś pojedyncze na dole. Laurowiśnia, mahonia, irga, suchodrzew, bukszpany, cyprysy, zawsze wymarzają, ale w ciągu dwóch miesięcy dochodzą do siebie i są zielone Szkoda mi ich wyrzucać, ale już nie kupuję wiecej tego typu roślin

No właśnie tak mam z moją laurowiśnią.
Irga i mahonia zimują bez problemów. Mahonia cierpi najbardziej o tej porze, bo słońce przypala ją trochę. Wycinam później te listki - wygląd nie ucierpi zbytnio z tego powodu
andziulka 19:25, 26 lut 2012

Róże też zawsze wymarzają, ucinam aż do kopczyka i wypuszczają ładne pędy
ircia 19:36, 26 lut 2012

andziulka napisał(a)
Róże też zawsze wymarzają, ucinam aż do kopczyka i wypuszczają ładne pędy

Moje róże pod kopczykiem dobrze zimują. Ale tej zimy nawet ich nie robilam.
Pamiętam tylko jedną zimę, kiedy wymarzła mi połowa róż, jeszcze w poprzednim ogrodzie. Była śnieżna zima i gwałtownie przyszła odwilż. Cała działka stała w wodzie. Na to przyszedł mroz i wszystko ścięło Wtedy kopczyki nawet nie pomogły.
Na szczęście nie zdarza się to często - mnie spotkało tylko raz. A trochę już żyję na tym świecie

hanka_andrus 20:24, 26 lut 2012

Współczuję Wam z powodu tych uszkodzeń pomrozowych.U mnie zimy raczej łagodne,bardziej muszę pilnować teraz i za wcześnie nie odkrywać....
andziulka 20:40, 26 lut 2012

Masz racje Haneczko, ja też nie spieszę sie z odkrywaniem kopczyków. Bo kiedyś za wcześnie to zrobiłam i niestety zmarzły
an_tre 20:42, 26 lut 2012

andziulka napisał(a)
Masz racje Haneczko, ja też nie spieszę sie z odkrywaniem kopczyków. Bo kiedyś za wcześnie to zrobiłam i niestety zmarzły
Ja tez jeszcze zostawiam, szczególnie na hortensji, bo z bukszpanów zerwał wczoraj wiatr
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
AgnieszkaBK 21:54, 26 lut 2012

Aniu, zajrzałam.....odpisałam
AgnieszkaBK 21:55, 26 lut 2012

andziulka napisał(a)

No właśnie, a kiedy odkrywacie?