Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Danuszy - odsłona 2

Ogród Danuszy - odsłona 2

AniaDS 20:43, 08 paź 2012

Ale grzybki, kusi mnie wyprawa do lasu
Danusza 19:56, 11 paź 2012

malwes napisał(a)
Danusia,
grzyby rewelacja! Jeszcze ich trochę w takim razie nazbierasz. A jakby jeszcze październik był ciepły i deszczowy....

Klon piękny. Jaka to odmiana Danusiu?

to klon kanadyjski jest taki lekko skrecony i korone ma parasola
Danusza 20:00, 11 paź 2012

eliza3 napisał(a)
Gratuluję, dzisiaj na forum duuuużo grzybków, fajnie, że daleko nie musisz chodzić.

Elizko po to sie dzrewka sadziło no i zeby sie osłonic ,teraz przez cały rok o każdej porze coś sie dzieje wiatru takiego nie ma , cien daja i muzykę ptasią najlepsza na świecie jesienią pod nimi grzyby
Danusza 20:05, 11 paź 2012

AniaDS napisał(a)
Ale grzybki, kusi mnie wyprawa do lasu

Aniu śpiesz sie bo zimne noce są,i u mnie mniej już jest,ale zapowiadaja jeszcze ocieplenie to może sie pokażą?
bogumila 20:07, 11 paź 2012

Ładne...
Urszulla 00:08, 12 paź 2012

Danusza napisał(a)
tworzę nową rabatę to zachodnia strona ale lekko zacieniona wokół swierka obsadziłam hosty sama wyrosła leszczyna(pewnie sójki posadziły)ja oddam i nie mam pomysłu co dalej chciałm przesadzić lilie i krokosmię w ich miejsce posadze róże ale i tak miejsca dośc może podpowiecie?

Witaj Danusiu, bardzo dawno byłam u Ciebie.
Ja podam Ci moje typy ulubione, ale Ty decyduj sama wg swoich upodobań.
Idąc za głosem Danusi pod świerkiem jest kwaśna gleba najlepsza dla Rododendronów. Posadziłabym kilka Rh tym bardziej że i trochę cienia, a wokół możesz zrobić wrzosowisko (wrzoścće lub wrzosy), hosty niech będą dodatkiem bo jesienią zamierają. I przy Rh pięknie wygląda posadzona jakaś trawa (Morning Light, Variegatus).

Albo patrząc kolorystycznie coś bordowego by ci się przydało????ale liściaste będą gubić liście więc i tak coś zimozielone by było potrzebne....może ktoś coś innego wymyśli...

A tak wogóle to pozdrawiam leśną dziewczynę, oglądałam Twoje grzybki
Danusza 15:22, 12 paź 2012

bogumila_bienko napisał(a)
Ładne...

witam Bogusiu, to jedne z ostatnich jeszcze Chopin kwitnie i NN
Danusza 15:25, 12 paź 2012

Urszulla napisał(a)

tworzę nową rabatę to zachodnia strona ale lekko zacieniona wokół swierka obsadziłam hosty sama wyrosła leszczyna(pewnie sójki posadziły)ja oddam i nie mam pomysłu co dalej chciałm przesadzić lilie i krokosmię w ich miejsce posadze róże ale i tak miejsca dośc może podpowiecie?

Witaj Danusiu, bardzo dawno byłam u Ciebie.
Ja podam Ci moje typy ulubione, ale Ty decyduj sama wg swoich upodobań.
Idąc za głosem Danusi pod świerkiem jest kwaśna gleba najlepsza dla Rododendronów. Posadziłabym kilka Rh tym bardziej że i trochę cienia, a wokół możesz zrobić wrzosowisko (wrzoścće lub wrzosy), hosty niech będą dodatkiem bo jesienią zamierają. I przy Rh pięknie wygląda posadzona jakaś trawa (Morning Light, Variegatus).

Albo patrząc kolorystycznie coś bordowego by ci się przydało????ale liściaste będą gubić liście więc i tak coś zimozielone by było potrzebne....może ktoś coś innego wymyśli...

A tak wogóle to pozdrawiam leśną dziewczynę, oglądałam Twoje grzybki

witaj Ula tez mysle o RH imasz racje z wrzosami i wrzoscami kwitły by wiosna i jesienią dzięki za podpowiedź myslałam tez o czosnkach,daliach i obwódce z bukszpanu
Danusza 20:23, 23 gru 2012

witam z okazji świąt składam wszystkim życzenia spokojnych , rodzinnych Świąt przy stole wigilijnym z kolędami w śpiewie

http://www.youtube.com/watch?v=F4KHhlJV39k

Bogdzia 20:33, 23 gru 2012