Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mini ogródek-maxi problemy czyli prośba o pomoc...

Mini ogródek-maxi problemy czyli prośba o pomoc...

moni 12:21, 26 kwi 2012

Motyllo nie bój się dostałaś tyle porad i propozycji ode mnie i od innych skorzystaj a zobaczysz będziesz miała ogród delicje ogrodowe .
Gardenarium 12:33, 26 kwi 2012

Jestem za Hakonechloa a na potwierdzenie komuś dopiero co takie doradzałam (Wieloszce) a to tak wygląda

Instagram Ogrodowiska
motylla 12:56, 26 kwi 2012

Pięknie! Właśnie o tym efekcie myślałam!
Ale upada koncepcja podsadzenia bukszpanów, hakone jest dość wysokie... Wyglądałoby raczej jakbym bukszpanami trawę podsadziła
monitka 13:00, 26 kwi 2012

O mamuniu jakie to piękne! Jak uda mi się upolować wiśnie to zrobię im takie skarpety

Motylla witam się u Ciebie i kibicuję
ewalm 15:25, 26 kwi 2012

a tam w przedogródku nie jest zbyt słonecznie dla hakonechloa?
no i ona nie wygląda tak przez cały rok, nie jest zimozielona, z zimowym wyglądem zaschniętych pędów bywa różnie, a potem trzeba przyciąć - no a to jest przedogródek.

pod wierzbą i klonem? czy wierzba ma oznaczać brzoze czy jfaktycznie wierzbe gdzieś indziej w ogrodzie?
jeśli brzozę to bym się zastanowiła, bo ta Twoja ma pokrój płaczący, a nie taki wyprostowany jak wiśnia 'Umbraculifera' albo brzoza 'Doorenbos'. Natomiast pod klonem to i owszem, ładny kontrast.
kaisog1 20:24, 26 kwi 2012

motylla napisał(a)
Kółka zrobię - postanowione - wczoraj wyleciały już danica i kosodrzewinka, zrobiłam juz kółko pod klonem.
Pytanie:
Co wy na to, żeby zrobić klonowi skarpetę z hakonechloa aurea, podsadzić wierzbę jak na rysunku kulkami z bukszpanu i też wypełnić kółko hakone?

motylla 20:33, 26 kwi 2012

Dlaczego ja piszę wierzba jak to brzoza jest? ;D
Ojjjj...
Danusza 14:07, 27 kwi 2012

witaj Małgoś wpadłam popatrzyłam podpowiedź Ewy bardzo mi się podoba a myślałaś o posadzeniu hortensji lub innych krzewów koło tarasu on jest na podwyższeniu ładnie by go osłoniły i możesz dodać tam ciurkadełko co by ci ładnie woda "grała" zmiany sa super
motylla 14:26, 27 kwi 2012

Myślałam, Danuszko,myślałam,w tej wnęce posadzę Limelighty, miskant olbrzymi tam już jest, choć go nie widać jeszcze
motylla 14:21, 29 kwi 2012

Oto ogródek po kilku dniach słoneczka
Nadgryzione ciacho, czyli moje kółko - z lewej dopiero posiana, wschodząca już
Berberysy cudne, kwitną małymi kwiatuszkami...
Jabłonka Ola:

Bukszpany się zaokrąglają