justi to fakt wyglądają jak z epoki lodowcowej

Są naprawdę urocze i bardzo ciekawskie
Bogdzia no mam nadzieję, że ogród będzie piękniał a to że pracy dużo to dobrze - my lubimy się zmęczyć i mieć potem frajdę, że sami coś zrobiliśmy

Non stop wyznaczamy sobie nowe cele - jak tylko coś skończymy ani minuty przerwy i nowe zadanie hahaha

A że kończymy cały czas dom to zadań mamy całą listę
Sebek dzięki za życzenia
Ja przez ostatnie tygodnie miałam doła ogrodowego

W zasadzie to chyba przez to, że wogóle miałam doła haha Ale na szczęście mi minęło
Męczy mnie okrutnie front domu

O ile wkoło domu jest zielono to sam przód to masakra - w zeszłym roku wkopywaliśmy szambo i niestety część trawnika została przysypana ziemią z wykopu. W tamtym tygodniu przyjechała rodzinka i rozgarneliśmy teren wkoło szamba i go wyrównaliśmy - bardzo się cieszę, że to zostało zrobione ale teraz chciałabym to jakoś zapełnić roślinkami i mam do Was prośbę

Napewno znacie jakieś magiczne sztuczki aby niedużym kosztem ogarnąć ten teren. Za 3 tygodnie córka idzie do Komunii i przyjęcie robimy w domu i na wstępie przed domem takie pobojowisko - może jakimiś jednorocznymi to obsadzić ? - tak żeby było ładnie, kolorowo. To ma być tak na chwilę - w międzyczasie będę próbowała zrobić projekt na te rabatki z przodu domu ale ze względów finansowych w tej chwili napewno nie uda mi się ich obsadzić docelowymi roślinami. Jak myślicie? Bo Wy się lepiej znacie poradźcie coś
Porobiłam dzisiaj rano trochę zdjęć ale oczywiście kabel od aparatu mi wcięło haha jak znajdę to powrzucam

Jest już u nas ładnie zielono

w sobotę M. skosił trawnik i od razu tak "czysto" się zrobiło

Borówki wkońcu ruszyły i tylko jedna wygląda na "padniętą" ale jej jeszcze nie ruszam może ożyje

Jagody kamczackie choć malutkie kwitną jak oszalałe

Winogrona suche patyczki ale one chyba trochę później ruszają? Czy już powinny dawać oznaki życia? Kiwi też już ma listki ale nie wszystkie roślinki - mam nadzieję, że pozostałe jeszcze po prostu śpią

Ruszyła też akebia pięciolistkowa i nawet wraz z listkami pączki kwiatowe się pojawiły

Maleństwo to to jeszcze dlatego tym bardziej te kwiatki tak cieszą
Haniu idę zaraz "orać" pod te truskawki wzdłuż płotu o które Cię pytałam czy mogę posadzić pod winogronem

Jak się znajdzie kabel to wrzucę zdjęcia przed i po
Pozdrawiam wszystkich serdecznie - piękny dzień się dzisiaj szykuje