Mira, te róże na taczkach to do skupu jadą? Ilość róż jest u Ciebie imponująca a teraz zachwycają.
Ty masz 2 bukszpany do cięcia a ja 19 i 13 cisów i już wszystkie po "fryzjerze" bo pogoda sprzyjała / było pochmurno/
Och żebym ja wiedziała gdzie ten skup to chętnie. Mój sąsiad namiętnie wycina mlecze i też mi się pyta o skup.
U mnie wszystko idzie wolniej bo mój pomocnik ma mało czasu
No ale dziś ja przycięłam bukszpany i jałowca, a małżonek, stożka na przodzie, upitolił mi buka jak nie widziałam i równo pięciornika szpalerek - czyli jest równo ale bez liści goło - brr, u mnie cały ogród do cięcia może wyrobię
no to dalsza część serwisu różaego
Graham Thomas - już kilka lat - ma długie kwitnienie i w tym roku najbardziej go polubiłam
Clair Renecanse - też kilka lat - najbardziej mi odpowiada pokrój karzaka i długie kwitnienie i kwitnienie też pojedynzego kawiatka, ładnie przekwita, czarna plamistość się czepia , subtelny zapach przyjemny - podobno wszystkie róże z tej serii Renesance są udane
Miłego ogrodowania życzę i radości
koniec już tego przesadzania
ile lat rosną ostróżki?
czekamy na liliowce - u mnie widzę jakiś problem, jeden nie kwitnie więc wiem że ma za ciemno - one jednak potrzebują pełnego słońca, a drugi bonanza jak nie zakwitnie może późny to mam nowe miejsce na różę