Zana
11:52, 14 sty 2017
Agatka kochana, przeczytałam o Twoich problemach z pracą i nie powiem jakie słowa cisną mi się na usta. Po prostu nie rozumiem takiego wyzysku! Nie wyobrażam sobie jak można tak ludzi wykorzystywać
. Niestety wiem, że tak się dzieje, szczególnie tam gdzie o pracę trudno. Jednak oceniam to jako wysoce nieetyczne i nie wiem jak ci ludzie mogą mieć spokojne sumienia. To jest wkurzające. Mam koleżankę, która też mieszka na tzw. zadupiu i też pracuje w podłych warunkach za 800-1000 zł miesięcznie. Inspekcja pracy miałaby tam duże pole do popisu, ale w takiej dziurze jak to się mówi "ręką rękę myje". I pan właściciel firmy działa sobie, mając za nic przepisy prawa pracy. Ja nie mogę słuchać jej opowieści o pracy, bo od razu nerw mi skacze.
Ale z drugiej strony też czasami różnie to wygląda - czasami miałabym ochotę wysłać moich ludzi na takie właśnie "zadupie", żeby docenili to co mają, bo ile byś ludziom nie dała, to zawsze jest mało i źle.
Kochana, w nowym roku życzę Ci żeby skończyły się Twoje problemy! I dużo, dużo zdrowia, i pogody ducha, i optymizmu mimo przeciwności losu
.
Ogród pod śniegiem wygląda przepięknie
. Rozczuliły mnie te czerwone kokardki na iglaczkach
. Teraz oby do wiosny, od razu świat będzie piękniejszy.
Cmokam gorąco

Ale z drugiej strony też czasami różnie to wygląda - czasami miałabym ochotę wysłać moich ludzi na takie właśnie "zadupie", żeby docenili to co mają, bo ile byś ludziom nie dała, to zawsze jest mało i źle.
Kochana, w nowym roku życzę Ci żeby skończyły się Twoje problemy! I dużo, dużo zdrowia, i pogody ducha, i optymizmu mimo przeciwności losu

Ogród pod śniegiem wygląda przepięknie

Cmokam gorąco