Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenia i plany vs. rzeczywistość

Marzenia i plany vs. rzeczywistość

Madzenka 22:57, 23 sie 2013

Ale kule! Nie mogę sie doczekać co z nimi wymyśliłaś.
Madzenka 22:27, 25 sie 2013

I się chyba nie doczekam,... Prędzej na emeryturę przejdę....
butterfly 10:00, 26 sie 2013

Madżenko

Nic nowego, one poszły na rabarę którą robię aktualnie
Nie ma co focić, uwierz mi...

Jestem teraz ma mega obrotach bo musze wymienić 84 !!!!! szt żurawek - pomyłka odmiany.... i dla tych pomylonych ekspresowo znaleźć miejsce i zedrzeć darń....
Joaska 10:12, 26 sie 2013

Serdecznie pozdrawiam
butterfly 12:15, 28 sie 2013

Siedze w domu zła, zajadam tę złość lodami bo mam niemały problem z pomylonymi żurawkami..... wrrrrr....

Niby przygotowałam dla nich miejsce, poustawiałam doniczki swoim sposobem coby zobrazowac sobie nasadzenia, i..... nie podoba mi sie.......
I powoli dojrzewam do tego że wsadzę ja tam, ale to będzie dla nich miejsce tymczasowe..... bo co mam zrobić z 51 szt żurawki.......

Najchetniej podzieliłabym je na 2 części, ale nie mam przygotowanego innego miejsca i sił mi już brakuje na zdzieranie darni....

Dziś mają przyjść właściwe - bedę wysadzać i od razu sadzić te nowe ale tamte tez musze od razu wsadzić....

butterfly 12:21, 28 sie 2013

A tak w ogóle to pada mi runianka...
Powodem może być że jednak za bardzo nie dbałam o nią w tym sezonie, tzn. podlewanie....

Tu widać że nawet rosnąc obok siebie różnią sie kolorem...

A tu padająca - i ta nawet rośnie w wiekszym cieniu niż te na poprzednim zdjęciu...

Pogrzebałam w kilku miejscach, miedzy korzeniami, nie znalazłąm nic godnego uwagi, no w jednym miejscu nowe pokolenie ślimaczków.... ale już posypałam im jedzonka...
a one dalej padają.... i to nie wszystkie naraz, a tak pojedynczo....
agniecha973 13:14, 28 sie 2013

Beata, mi też niektóre runianki wypadły, ale najczęściej takie, na których pies sobie poleżał. Najpierw długo nic, a po tygodniu czy dwóch kaput. I to też w jednym miejscu.

Mi się ta żurawka Peppermint Spice podoba. Mam 3 szt. Ale ona tylko do cienia się nadaje. Jest zielona, ale ma ładny rysunek na liściach i kwitnie na czerwono. Ładnie to razem wygląda. Jaką miałaś mieć?
Syla 13:20, 28 sie 2013

butterfly napisał(a)
A tak w ogóle to pada mi runianka...
Powodem może być że jednak za bardzo nie dbałam o nią w tym sezonie, tzn. podlewanie....

Tu widać że nawet rosnąc obok siebie różnią sie kolorem...

A tu padająca - i ta nawet rośnie w wiekszym cieniu niż te na poprzednim zdjęciu...

Pogrzebałam w kilku miejscach, miedzy korzeniami, nie znalazłąm nic godnego uwagi, no w jednym miejscu nowe pokolenie ślimaczków.... ale już posypałam im jedzonka...
a one dalej padają.... i to nie wszystkie naraz, a tak pojedynczo....

teraz ustaw zraszacze i podlewaj ..... dojdą do siebie ..... zdecydowany brak wody .... runianka jak chwast .... nic jej nie będzie ...... tegoroczne upały i moim troszkę zaszkodziły ...... jak ma za dużo słonka lub brak wody to żółknie ale będzie dobrze tylko podlewaj ......
Syla 13:24, 28 sie 2013

butterfly napisał(a)
Siedze w domu zła, zajadam tę złość lodami bo mam niemały problem z pomylonymi żurawkami..... wrrrrr....

Niby przygotowałam dla nich miejsce, poustawiałam doniczki swoim sposobem coby zobrazowac sobie nasadzenia, i..... nie podoba mi sie.......
I powoli dojrzewam do tego że wsadzę ja tam, ale to będzie dla nich miejsce tymczasowe..... bo co mam zrobić z 51 szt żurawki.......

Najchetniej podzieliłabym je na 2 części, ale nie mam przygotowanego innego miejsca i sił mi już brakuje na zdzieranie darni....

Dziś mają przyjść właściwe - bedę wysadzać i od razu sadzić te nowe ale tamte tez musze od razu wsadzić....

nie raz byłam w podobnej sytuacji choć nie na taką skalę ..... a może wysadź te żurawki do doniczek tych zakupionych i ustaw w miejscu wygodnym do podlewania ..... znajdziesz jeszcze siły i zdążysz posadzić w odpowiednie miejsce ....... jeśli nie to szukaj im miejsca na zimowanie (w budynku chłodnym) lub zakop w ziemi wraz z doniczką w zacisznym miejscu ..... hmmmm nie znajduję innej alternatywy
agniecha973 13:26, 28 sie 2013

A nie chcesz odsprzedać? Mi tyle nie potrzeba, ale trochę bym Ci mogła ulżyć. Zrób zdj. może chętni się znajdą.