Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 19:27, 07 mar 2014

bociek napisał(a)
Doloze grosik do dyskusji o fugach Mam podloge ecru i jasne fugi. Czyscilam szczoteczka do zebow do dnia, w ktorym odkrylam magiczna gabeczke. Dwa razy do roku oblece te swoje metry i jest git. W domu futro pod postacia kota, ktore przychodzi w roznym stanie
A matura, dla Ciebie to jak "bak" motyla

Magiczna gąbeczka..... Czuję się zaintrygowany niczym Judyta ową łechtaczką (W tym miejscu dziękuję Izie za ten zwrot, już niejedną rozmowę nim uświetniłem )

Matura dla mnie to duuuuża sprawa - a nie żaden bąk
Nikita 22:54, 07 mar 2014

Sebek co tam ogródkowo u ciebie słychać ? Ja znowu reorganizuję rabatki.
Weekendowo pozdrawiam
Paulaa 23:46, 07 mar 2014

Sebek mógłbyś do mnie zajrzeć na 5 stronę i pomóc
Sebek 23:59, 07 mar 2014

Nikita - jutro mam zamiar podziałać trochę - zamiast dolomitu kupiłem sobie 20 kg wapna o nazwie dolomit i jutro nim sypnę pod lawendy i róże - dziś te drugie obciąłem, z lawendami nie zdążyłem Jutro też może zreorganizuję rabatę frontową i posadzę tam trawki z przechowalnika

Paula - już pędzę
Paulaa 00:23, 08 mar 2014

Sebek dziekuje, no mowilam ze jestes nieoceniony
Nikita 19:47, 08 mar 2014

Paulaa napisał(a)
Sebek dziekuje, no mowilam ze jestes nieoceniony

Sebuś w takim razie to ja też o pomoc proszę (str 63 - wersja bogatsza, str 65 - wersja nie co "okrojona")
Sebek 19:51, 08 mar 2014

Nie wiem czy jestem nieoceniony, ale na pewno padam dziś na buzię....
Melduję, że podzieliłem trawy i posadziłem kilka na froncie, kilka na rabacie przy ciurkadełku, a resztę na nowej bylinówce Miałem ją robić po maturach, ale zacząłem już wozić kompost na nią i zacząłem powoli obsadzać Dodatkowo polatałem żywopłocik na froncie własnymi bukszpanami (dumny z nich jestem jak nie wiem - porosły śliczne - ale tfu tfu ) Następnie zgrabiłem znów trawę, bo naniosło się na niej dużo liści traw, resztek bylin itd.Na koniec posypałem część rabat i trawnika wapnem co go przypadkowo kupiłem i podlałem cały ogród W międzyczasie miałem w domu gości....Chyba pobiłem swój czas na przebranie się w czyste rzeczy, bo przy klęczeniu na ziemi i wożeniu kompostu wyglądałem co najmniej strasznie O - i jeszcze domek skończyłem przed chwilką sprzątać....Teraz mam dylemat czy oddać się obowiązkom czy wgrać zdjęcia, bo dużo kwiatków się pojawiło
Juzia 19:59, 08 mar 2014

Dawaj foty!!!
Paulaa 21:01, 08 mar 2014

Wow jaki pracowity dzień, koniecznie dawaj foty
Paulaa 21:26, 08 mar 2014

Sebek masz może gdzieś siebie tawułę? albo goldmund albo golden princess?

i jakbyś mógł zerknąć na ten wątek:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2827-prostokatna-rabata

najpierw chciałam zrobić tak jak w wersji 1 ale teraz skłaniam się bardziej ku 2 ale:

Czy zamiast penduli (jak nie dostanę ) pasowałby mariken? albo 1 albo 3 szt (ustawione jakby w stożek) + do tego zamiast żurawki Heuchera 'Berry Smoothie dać citronella/ lime marmalade?

zamiast tawuł zwykłe bukszpany kulki + wypełnienie lawenda? lub trawy frosted curls?

reszta bez zmian tzn miskanty morning light i l-ka z bukszpanu + kostka

co myślisz?

czy zostawić tak jak jest?