Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

leon60 19:35, 08 mar 2015

Wszystko super i wianki prześliczne zdolniacha
Sebek 20:24, 08 mar 2015

weronika77 napisał(a)
Stokrotki zawsze ślicznotki. Pozdrawiam.

Chyba wolę je bardziej niż bratki Chyba zacznę coroczny rytuał kupowania pudełka stokrotek na giełdzie w ramach inauguracji sezonu na obsadzanie donic
Sebek 20:26, 08 mar 2015

Dorotka napisał(a)

Maja tworzyć wysoki zywopłot. Rosną na całej długości działki wzdłuż siatki. Muszą mnie chronić od sąsiadów, są to thuje szmaragdy, sadzone co 60 cm. Około 70 sztuk.

Nie tnijcie Bez sensu - one ładnie rosną w kolumny i nie trzeba ich w ogóle formować Najwyżej gdy będziesz czuć się intymnie w ogrodzie, bo będą mieć kilka metrów wysokości wtedy je wyrównacie górą - z drabiny
Sebek 20:28, 08 mar 2015

Madziarzeszow napisał(a)
och jak wiosennie się zrobiło u Ciebie piękne wianuszki prawdziwie wiosenne

Po dłuuugiej zimie - mimo wszystko, przecież na początku marca leżał jeszcze śnieg - każdy kolorowy akcent cieszy Dlatego jest ich u mnie dość trochę Zapomniałem jeszcze pokazać okna kuchennego, które też zyskało parę stokrotek... Skleroza na szczęście nie boli
Sebek 20:30, 08 mar 2015

isia33 napisał(a)
Cudne wianki, gdzie wy kupujecie te kwiatki do nich? Pytam, bo mnie skręca Podkład leży i nie mam go w co ubrać.

Te kupiłem na giełdzie kwiatowej, ale zajrzyj do sklepów z dekoracjami do domu, na targowisko (o ile macie takie coś?) - i aż sam nie wierzę, że to napiszę... w okolice cmentarzy
Sebek 20:32, 08 mar 2015

Kacha123 napisał(a)
Wianki cudne! Donice i iryski też

Irysy się rozrosły - Mała Mi jednak miała rację by ich nie wykopywać Tylko gdzie są pozostałe??? Oby wyszły, jak nie to... będę musiał posadzić nowe
Sebek 20:33, 08 mar 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Śliczne stokrotki,uwielbiam je w donicach

One są do tego stworzone - umieszczone w rabacie to nie to samo... No chyba, że rosną w Keukenhof pośród milionów cebul posadzone w tysiącach sztuk
Sebek 20:35, 08 mar 2015

noemi napisał(a)
Mega wiosennie u Ciebie w domu i w K. Czuć , że masz mnóstwo energii

Miłego tygodnia byle do soboty

Energia i motywacja do działania rzeczywiście mi wróciła - grzebanie w ziemi czyni cuda Ale jak zaglądam do zeszytów... to mój zapał stygnie

Masz rację - w moim przypadku byle do weekendu - nie mogę się doczekać, choć spędzę go całkowicie nieogrodniczo
Sebek 20:38, 08 mar 2015

Gabisia napisał(a)

Ale super to wygląda!!!
Xoxo

Choć raz mi się coś udało dobrze połączyć A co najlepsze... chcę się tego stąd pozbyć na rzecz łanu turzyc Ice dance I nie wiem czy przez te setki cebulowych tam rosnących nie przełożę rewolucji na lato, bo czerwiec wyjęty z życia... Wykopałbym je i potem wsadził jesienią od nowa - białe krokusy wiadomo gdzie
Sebek 20:40, 08 mar 2015

leon60 napisał(a)
Wszystko super i wianki prześliczne zdolniacha

Dzięki Urosłem