Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

anabuko1 10:00, 10 kwi 2015

Świetna kula.Efekt wspaniały
popcorn 10:00, 10 kwi 2015

wow!
bella 16:19, 10 kwi 2015

Witam Cie Sebek sifze ze wiosna u Ciebie NS calego pięknie masz kolo domku będę zagladac częściej
Sebek 18:44, 10 kwi 2015

Dzisiaj było ostre cięcie Wszystko co było do uformowania zostało potraktowane nożycami I właściwie dzisiaj zakończyłem etap wszystkich wiosennych prac - teraz tylko zostało mi regularne wyrywanie chwastów i koszenie trawnika Wieczorem będzie fotorelacja
Juzia 18:52, 10 kwi 2015

Już?
Zazdroszczę

Sebek 19:14, 10 kwi 2015

Beata, Marta, Ania, Karolina, Iza i Justyna - dziękuję Wam za odwiedziny
Kuba 19:22, 10 kwi 2015

Sebek napisał(a)
I właściwie dzisiaj zakończyłem etap wszystkich wiosennych prac

To już? ja wiosenne prace chyba jesienią skończę

Kula fajna ale mój wzrok przykuł soczyście zielony trawnik- rzadko się takie widzi o tej porze, a często i przez cały sezon
Sebek 19:42, 10 kwi 2015

Kuba napisał(a)

To już? ja wiosenne prace chyba jesienią skończę

Kula fajna ale mój wzrok przykuł soczyście zielony trawnik- rzadko się takie widzi o tej porze, a często i przez cały sezon

Trawnik to moje oczko w głowie - i choć w niektórych miejscach nadal nie jest idealny to w tym akurat wygląda znośnie Choć do perfekcji brakuje mu jedynie... czasu Niech no tylko ruszy po pierwszym koszeniu
Sebek 19:51, 10 kwi 2015

Przygotowałem dla Was fotorelację z cięcia żywopłotu bukszpanowego O ile Madżenka świetnie pokazała jak ciąć za pomocą kartonu to jednak ja bardziej zwrócę uwagę na to, by zbytnio nie naśmiecić dookoła
Podczas cięcia potrzebne nam są dwie sztuki jakiegoś materiału - u mnie były to dziś dwa obrusy Worki po korze czy ziemi zawsze zwiewał mi wiatr. Działo się tak również w przypadku lekkich firan czy zasłon, których też używałem

Po wyścielaniu materiału u podstawy obwódki przykładam również dwa arkusze papieru - po co zaraz się dowiecie

Przykładamy odpowiedniej wysokości karton i tniemy

Najpierw górę

Potem po bokach

Sebek 19:57, 10 kwi 2015

Na koniec przycinam jeszcze pod kątem krawędzie. Często po cięciu za chwilę w tym miejscu bukszpany odrastają nierówno. Po przycięciu ich tutaj rosną bardziej równomiernie

A po co nam arkusz papieru? Gdy ścinki na niego spadną z łatwością bierzemy go do rąk i wsypujemy do pudełka materiał na przyszłe sadzonki Szybko, łatwo i bez bałaganu A to co nie spadnie na papier leży sobie na materiale i czeka na własną kolej