Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 22:14, 11 lip 2015

Zielona napisał(a)

Wyznam Ci coś... Możemy przybić sobie piątkę Osiemnaste urodziny mam już zaliczone x 2, ale... kaca niet
No... Poza moralnym, który mam wrażenie, że czasem boli bardziej...

Widzisz - i może właśnie dzięki temu wyglądasz jakbyś zaliczyła dopiero jedną osiemnastkę Skoro mowa o kacu moralnym... skoro tak ususzyłem Ci hortensje, że ani jedna się nie przyjęła to wiesz, że nadal trzymam dla Ciebie 5 sztuk w słoiku na parapecie?
Sebek 22:17, 11 lip 2015

Rench napisał(a)
Ja się dopytowywuję,coś Ty zrobił,że po tych bombardacjach,masz taki piękny soczyście zielony trawnik? Zakładałeś od nowa cały ?

Reniu, ściągnięta częściowo darń przy bombardacjach od razu posłuszyła do maskowania dziur powstałych przy układaniu kostki od nowa. I tyle, wygrabiłem go dokładnie no i rośnie Choć kusi mnie od nowa założyć cały, bo ten strasznie nierówny jest
GorAna 22:19, 11 lip 2015

Sebek miło mi jest, że Cię poznałam

Pozdrawiam
Sebek 22:21, 11 lip 2015

mateuszmichn napisał(a)
Też mam pytanie o trawniczek. Czego używasz na chwasty występujące na trawniku? I czym ty go nawozisz że jest taki piekny

Trawnik pryskałem na chwasty 2 lata temu bofixem... W tym roku musze powtórzyć ten zabieg, bo chwastów mam w nim mnóśtwo.... Trawnik widziany na zdjęciach nie był nawożony z miesiąc, więc nie pokazał swojego najlepszej wersji, jednak nawoziłem go ostatni raz lubofoską. Teraz się mi skończyła i jestem na etapie poszukiwania nawozu
Sebek 22:25, 11 lip 2015

GorAna napisał(a)
Sebek miło mi jest, że Cię poznałam
Pozdrawiam

Aniu - mi również było bardzo miło Cię poznać - choć tyle, bo zbytnio pogadać się nie udało - jak to na dużych spotkaniach bywa
Sebek 22:29, 11 lip 2015

malkul napisał(a)
Sebcio jak mamusia? juz po tej imprezie prawda?

Ano A skoro mowa o imprezie to sąsiedzi z góry właśnie urządzają ostry melanż Mieszkam dwa poziomy niżej, a muzyka mnie przeszywa I porywa pomimo 19 intensywnych godzin funcjonowania
Zielona 23:27, 11 lip 2015

...Sebek. To pewnie ja nawaliłam z tymi hortkami. Ale patyki można znowu ukorzenić a przynajmniej spróbować.

Dziękuję, że odłożyłeś kilka. Może w Wojsławicach...
Dzisiaj chciałam być. Niestety nie mogłam
mateuszmichn 02:01, 12 lip 2015

Sebek napisał(a)

Trawnik pryskałem na chwasty 2 lata temu bofixem... W tym roku musze powtórzyć ten zabieg, bo chwastów mam w nim mnóśtwo.... Trawnik widziany na zdjęciach nie był nawożony z miesiąc, więc nie pokazał swojego najlepszej wersji, jednak nawoziłem go ostatni raz lubofoską. Teraz się mi skończyła i jestem na etapie poszukiwania nawozu

Dzięki wielkie za poradę. Ostatnio dziadek jakimś nawozem mi sypnął, więc narazie nie mam co nawozic. Myślałem też nad dosianiem trawy na nowym trawniku, bo nie jest za bardzo gesty ale mam obawy czy podczas koszenia nie wydmucha mi nasion
MAD 14:40, 12 lip 2015

Sebek wpadam z pozdrowieniami pomiędzy prasowaniem i pakowaniem.
Sebek 16:04, 12 lip 2015

Zielona napisał(a)
...Sebek. To pewnie ja nawaliłam z tymi hortkami. Ale patyki można znowu ukorzenić a przynajmniej spróbować.

Dziękuję, że odłożyłeś kilka. Może w Wojsławicach...
Dzisiaj chciałam być. Niestety nie mogłam

Co się odwlecze... Pozdrawiam