Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Pszczelarnia 15:46, 11 lip 2012

Czekamy na zdjęcia i oto one. U mnie jakby trzykrotki i łubiny przekwitły. Piękne masz hortensje - błękit paryski! Sebciu, czy Ty masz powojniki, jakie?
Sebek 15:59, 11 lip 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Czekamy na zdjęcia i oto one. U mnie jakby trzykrotki i łubiny przekwitły. Piękne masz hortensje - błękit paryski! Sebciu, czy Ty masz powojniki, jakie?

Mam dwa - Negritanka

Oraz odmianę Bałtyk, ale zdjęcia nie mogę znaleźć. Po za tym strasznie szybko mi przekwitł w tym roku - no i mało kwiatów miał. Negritanka kwitnie nadal
JulkAd 18:05, 11 lip 2012

Wow..., no normalnie szczęka opada, pięknie i kolorowo, na żywo to musi być dopiero widok? Sebek Ty chyba całe wakacje odpoczywasz w ogrodzie, bo toż żal wyjeżdżać mając takie widoki u siebie pod domem
Tess 18:38, 11 lip 2012

JulkAd napisał(a)
Sebek Ty chyba całe wakacje odpoczywasz w ogrodzie

Z siebie się smieję, z niekumatości mojej Nie dalej jak przedwczoraj składałam Sebkowi życzenia z okazji osiągnięcia pełnoletności, zatem pamiętałam wówczas jeszcze, ze on uczeń
A dziś się zastanawiałam, dlaczego Sebek, zamiast w szkole być, na forum w godzinach porannych czynny jest

Tłumaczyć mnie może jedynie fakt, że moje latorośle nie mają wakacji, to i przegapiłam koniec roku szkolnego
Igor 18:40, 11 lip 2012

Sebek wejście do domu przeszło dużą zmianę. Gdyby dosadzić z 50 żurawek to było by tak jak lubię najbardziej hehe
majkel0326 19:21, 11 lip 2012

Sebek napisał(a)

Miała to być różowa jeżówka, a jest - no właśnie co?

Sebek,mam identyczną roślinę! Też kupiłam chyba ze dwa lata temu jako różową jeżówkę! Nawet pytałam w wątku "Co to jest?" jaka to roślina
Sebek 19:27, 11 lip 2012

JulkAd napisał(a)
Wow..., no normalnie szczęka opada, pięknie i kolorowo, na żywo to musi być dopiero widok? Sebek Ty chyba całe wakacje odpoczywasz w ogrodzie, bo toż żal wyjeżdżać mając takie widoki u siebie pod domem

Tiaaaaa - "odpoczywam"
Sebek 19:29, 11 lip 2012

Igor napisał(a)
Sebek wejście do domu przeszło dużą zmianę. Gdyby dosadzić z 50 żurawek to było by tak jak lubię najbardziej hehe

Cały czas się waham co tam dać. Na razie są tam dwie żurawki southern comfort, ale nie radzą sobie ze słońcem. Muszę zadecydować między żurawkami albo trawami albo bylinami A wszystkiego nie dam, bo miejsca mało.
JulkAd 19:44, 11 lip 2012

Sebek napisał(a)

Tiaaaaa - "odpoczywam"

Oj tam, oj tam... praca w ogrodzie to też odpoczynek, ja sie wyciszam przy takiej robocie, a najlepiej przy wyrywaniu chwastów
Sebek 19:46, 11 lip 2012

No ja właśnie jestem po pieleniu...Jeszcze przed wyjazdem wyplewię bylinówki i tyle. Powoli zaczyna mi się nudzić w ogrodzie, bo wszystko posadzone, obsadzone wg tegorocznego planu, nowych roślin nie kupuję - kurcze - coś trzeba z tym zrobić!