Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Milka 16:30, 04 wrz 2012

u mnie też, najczęściej rano je oglądam, jakieś dziwaczki
Sebek 21:11, 05 wrz 2012

Dzisiaj pracowałem I to dość dużo - głównie na froncie Dostałem natchnienia

Ostatnie spojrzenie na kosmosy

I żurawki

Zrobiło się ciemno i lepsiejszego zdjęcia nie mam, ale teraz jest tak - widok z okna

Jak widać kosmosy zaorane, zniknęły przypalone żurawki. Potem posadziłem sadzonki żurawek key lime pie, bo dobrze rosną na słońcu. Jednak weszło więcej niż miałem i zrobiłem jeszcze 5 sadzonek - jak się przyjmą - ba - przezimują to będzie cud Najwyżej zrobię wiosną nowe
W sobotę przywiozę trawki od Madżenki i może uda mi się kupić jeszcze żurawki - myślałem o odmianie marmelade. Pasuje mi tu jakoś pomarańczowy. No i one chyba dobrze rosną na słońcu?
Aha - wyściółkowałem ziemię własnym....kompostem. Ostatnio przerzuciłem pryzmę i pojawiło się coś podobnego do ziemi - uznałem, że to może być to Tylko koloru czarnego to nie ma
Sebek 21:15, 05 wrz 2012

Zniknęły z bylinówki też rozchodniki ostre - nie wiem co mnie pokusiło, żeby je tu posadzić - pewnie jeszcze przez kilka lat będę je jeszcze wyrywać.... Pojawiły się tu dwie żurawki z frontu, to małe za karmnikiem to fiołki - za magnolią (piękna - co? Nie urosła w tym ani trochę - ba - ubyło jej ) posadziłem trzy sadzonki rozplenic od Alinki Coś tam jeszcze chcę - i chyba są to zawilce, żeby kwitły do mrozów.

I niespodziewanie wśród mieczyków zakwity acidantery - a myślałem, że nie żyją

Sebek 21:16, 05 wrz 2012

mira 21:41, 05 wrz 2012

Hej!
zdjęcia z kropelkami mistrzowskie! ekstra i skąd masz taką ładną zieleń i ten deszcz - co to jest deszcz ja nie wiem :
fajnie mieć natchnienie , a nie bolało Cię serce jak darłeś te kosmosy ? robisz już miejsce na cebulowe?
a gdzie masz werbeny ?
Sebek 21:48, 05 wrz 2012

Mirko - mam jeszcze łanik na bylinówkach, a tutaj są zdecydowanie za duże...
A werbeny stąd przesadziłem na bylinówki w dziury, gdzie nie ma roślin - musiałem się głęboko zastanowić gdzie je upchnąć

No i poruszyłaś TEN temat - cebulowe....
W carexach może wylądują krokusy, w żurawkach nie wiem co - może tulipany botaniczne, może czosnki?
anieszka 21:56, 05 wrz 2012

Sebek napisał(a)
Dzisiaj pracowałem I to dość dużo - głównie na froncie Dostałem natchnienia

Ostatnie spojrzenie na kosmosy

I żurawki

Zrobiło się ciemno i lepsiejszego zdjęcia nie mam, ale teraz jest tak - widok z okna

Jak widać kosmosy zaorane, zniknęły przypalone żurawki. Potem posadziłem sadzonki żurawek key lime pie, bo dobrze rosną na słońcu. Jednak weszło więcej niż miałem i zrobiłem jeszcze 5 sadzonek - jak się przyjmą - ba - przezimują to będzie cud Najwyżej zrobię wiosną nowe
W sobotę przywiozę trawki od Madżenki i może uda mi się kupić jeszcze żurawki - myślałem o odmianie marmelade. Pasuje mi tu jakoś pomarańczowy. No i one chyba dobrze rosną na słońcu?
Aha - wyściółkowałem ziemię własnym....kompostem. Ostatnio przerzuciłem pryzmę i pojawiło się coś podobnego do ziemi - uznałem, że to może być to Tylko koloru czarnego to nie ma

Widzę że Danusiowe realizacje motywują nie tylko mnie do pracy
Enya73 22:00, 05 wrz 2012

Pięknie, pięknie Pracowity i utalentowany z Ciebie chłopak
alinak 22:03, 05 wrz 2012

Sebek to wejście już tak dopieszczone że szok.
Sebek 22:07, 05 wrz 2012

Alinko - i co najlepsze co z nim zrobię mówię sobie - to nie jest to!
Ale teraz jak dosadzę trawy i żurawki - to chyba będzie jednak to

Tak w ogóle to Cię zapraszam do obejrzenia go na żywo i stwierdzisz, czy jest tak w rzeczywistości dopieszczony