Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Kondzio 22:10, 05 wrz 2012

No no postarałes sie
Martek 22:50, 05 wrz 2012

Mówisz Seba bardzo uczciwie.Szkoda,że nie dałeś takiego zdjęcia obu stron wejścia po "zaoraniu"kosmosu. Też jestem podobnego zdania,że jak dołożysz trawy i żurawki będzie jeszcze ładniej bo dopełni przestrzenie między hortensjami.
Ja jak zaoram jednoroczne i inne też będzie pustka,ale mam jak widać na zdjęciach 3 żurawki od Finki już jedna dała się podzielić ładnie to są 4-y
Mam miskanta w donicy czeka,aż zmienię miejsce temu olbrzymiemu,którego posadziłam,żeby się nie zmarnował w reklamówce.To prezent
No i muszę zdecydować się na hosty ,które zostawić mam dwie czy może dokupić na więcej .
Nich mi nie pomaga Czasami i mnie gubi się "wątek". To nie jest takie proste zrobić na zicher sobie coś i być na 100 % zadowoloną ...
No i jeszcze fundusze muszą być,ale już się tym nie przejmuję po woli będzie ład
Tobie życzę szybkiego uporania się z upiększaniem Bardzo duże zmiany przeszedł twój ogród.Masa pracy włożona i nie martw się,ze jeszcze coś pamiętaj,ze zaliczyłeś świetne wyjazdy,których nikt ci nie odbierze,nie wymaże z pamięci ,a może dały jakąś inspirację dla twojej posesji
Pozdrawiam
Silver Dolar i Bobo oprócz Vanilli były Renhy poszukuję,nie ma jej na razie u mnie.Była w OBI z początkiem sezonu droga jak cholera,a marniutka.
grembosia 23:34, 05 wrz 2012

Front, rewelacja. Niesamowity efekt.
Madzenka 06:43, 06 wrz 2012

Sebek super rewolucja ja lubię taką uporządkowaną rabatę, gdy dodasz carexy tow ogóle będzie miodzio
A strzyżenie obwódki wiosną? Może je teraz delikatnie poczeszesz?
MilenaP 10:58, 06 wrz 2012

Sebek działasz jak burza!!!! Bardzo ładnie i uporządkowanie się zrobiło A co to za żurawki masz? Southern? Bardzo mi się podobają. A co do Marmolady, to wytrzymuje dobrze na słońcu, bo u mnie była w pełnym słońcu i dawała radę, a np. Lime Rickey już nie
Sebek 11:10, 06 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)
Sebek super rewolucja ja lubię taką uporządkowaną rabatę, gdy dodasz carexy tow ogóle będzie miodzio
A strzyżenie obwódki wiosną? Może je teraz delikatnie poczeszesz?

Właśnie mnie kusi, ale sam nie wiem ... One są ogólnie osłabione i boję się, że zimą je przymrozi - więc zostawiam pędy, które i tak obetnę wiosną, bo może tylko te zmrozi Jak nie zmrozi to będzie fajnie
Sebek 11:11, 06 wrz 2012

MilenaP napisał(a)
Sebek działasz jak burza!!!! Bardzo ładnie i uporządkowanie się zrobiło A co to za żurawki masz? Southern? Bardzo mi się podobają. A co do Marmolady, to wytrzymuje dobrze na słońcu, bo u mnie była w pełnym słońcu i dawała radę, a np. Lime Rickey już nie

Te pomarańczowe to southern comfort - na słońcu sobie nie radzą... Dobre wieści przynosisz o marmelade
KasiaWB 12:08, 06 wrz 2012

Już kiedyś pisałam, że ta rabata przy wejściu będzie super ekstra więc tylko teraz to potwierdzę to będzie chyba moja ulubiona rabata w Twoim ogrodzie. Podziwiam Twoją pasję i dotychczasową metamorfozę ogrodu działasz
Sebek 12:14, 06 wrz 2012

Dziękuję Kasiu serdecznie
betysia 12:30, 06 wrz 2012

Sebek napisał(a)
Dzisiaj pracowałem I to dość dużo - głównie na froncie Dostałem natchnienia

Ostatnie spojrzenie na kosmosy

I żurawki

Zrobiło się ciemno i lepsiejszego zdjęcia nie mam, ale teraz jest tak - widok z okna

Jak widać kosmosy zaorane, zniknęły przypalone żurawki. Potem posadziłem sadzonki żurawek key lime pie, bo dobrze rosną na słońcu. Jednak weszło więcej niż miałem i zrobiłem jeszcze 5 sadzonek - jak się przyjmą - ba - przezimują to będzie cud Najwyżej zrobię wiosną nowe
W sobotę przywiozę trawki od Madżenki i może uda mi się kupić jeszcze żurawki - myślałem o odmianie marmelade. Pasuje mi tu jakoś pomarańczowy. No i one chyba dobrze rosną na słońcu?
Aha - wyściółkowałem ziemię własnym....kompostem. Ostatnio przerzuciłem pryzmę i pojawiło się coś podobnego do ziemi - uznałem, że to może być to Tylko koloru czarnego to nie ma

eeeeeeeeeeeeee Sebus...chlopie...no CUDNIASCIE!!!!!!!!!
alez zmiana od tego co pamietam jeszcze przed nowa aranzacja ale teraz to juz wogole wszystko nabralo i ksztaltow, kolorow....no cudnie!!!!

p.s
ja tez uwielbiam kosmosy....mam je wszedzie ...chyba moje najulubiensze....
macham!!!!!!!!!
buzka!!!!