Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

malgorzata_s... 21:44, 06 wrz 2013

No proszę to na pewno temat dla ciebie. Ogrody znasz jak nikt.Przykłady z literatury i sztuki podrzucą forumowicze, każdemu się przecież coś kojarzy i już maturę z polskiego masz w kieszeni.
Jak napisałeś o tych ogrodach na maturze, to nie wiem czemu przypomniał mi się kabaret i
,,W malinowym chruśniaku"
Gabriela 21:46, 06 wrz 2013

Sebek napisał(a)

A tak w ogóle to przeglądałem dziś tematy do prezentacji z polskiego.....Wynorałem w tych setkach tematów Motyw ogrodów w literaturze, sztuce i czymś tam jeszcze..... Brzmi intrygująco.....Ale jeszcze nie wiem co wybiorę

Świetny temat, ściągę masz częściowo na ogrodowisku, bo istnieje wątek "Książki o ogrodach, ale nie ogrodnicze", na pewno bym to wybrała. A w sztuce od motywu raju (Ogród rozkoszy ziemskich - Bosch), przez Bruegela Aksamitnego, Moneta, Mehoffera i na razie tyle mi przyszło do głowy na szybko.
Bym wybrała, ale już wszystko stracone.

Wianki śliczne, ale się bardziej namęczyłeś ze sznurkiem, czy kleiłeś? Mój już się pięknie zasuszył, kwiaty nic a nic nie straciły koloru, hortensje są świetne do wianków.
malgorzata_s... 21:50, 06 wrz 2013

A nie mówiłam ? Podrzucą motywy.
Kasiek 21:50, 06 wrz 2013

Cuda -wianki w Twoim przypadku sprawdzaja sie co do joty No pikne som,nic im nie dodawaj,jest w sam raz Sebastian, wiecej takich mlodych ludzi jak Ty i swiat bedzie piekniejszy
Pawlus 21:52, 06 wrz 2013

Sebek, nie przejmuj się maturą. To tylko nauczyciele tak to wszystko przeżywają. A Ty jesteś na pewno takim bystrzakiem, że i bez specjalnych przygotowań byś zdał. Ja uczyć się nigdy nie lubiłem. Poświęcałem nauce totalne minimum. Szybkie powtórki dzień przed egzaminami i wszystko zdane na ok. 80 %

Ten temat o ogrodach też mogłem wybrać.
Sebek 21:59, 06 wrz 2013

Gabriela napisał(a)

Świetny temat, ściągę masz częściowo na ogrodowisku, bo istnieje wątek "Książki o ogrodach, ale nie ogrodnicze", na pewno bym to wybrała. A w sztuce od motywu raju (Ogród rozkoszy ziemskich - Bosch), przez Bruegela Aksamitnego, Moneta, Mehoffera i na razie tyle mi przyszło do głowy na szybko.
Bym wybrała, ale już wszystko stracone.

Wianki śliczne, ale się bardziej namęczyłeś ze sznurkiem, czy kleiłeś? Mój już się pięknie zasuszył, kwiaty nic a nic nie straciły koloru, hortensje są świetne do wianków.

Dziękuję za przykłady Też właśnie pomyślałem o tym wątku od razu Wianek jest częściowo klejony, częściowo kwiaty upchane za sznurkiem oplatającym słomę lub w wolnych przestrzeniach w drugim wianku
Sebek 22:01, 06 wrz 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No proszę to na pewno temat dla ciebie. Ogrody znasz jak nikt.Przykłady z literatury i sztuki podrzucą forumowicze, każdemu się przecież coś kojarzy i już maturę z polskiego masz w kieszeni.
Jak napisałeś o tych ogrodach na maturze, to nie wiem czemu przypomniał mi się kabaret i
,,W malinowym chruśniaku"

Coraz bardziej się ku niemu skłaniam...Myślę, że będzie mi miło o nim pisać i mówić....Choć i tak sobie tego nie wyobrażam zbytnio
Sebek 22:01, 06 wrz 2013

Kasiek napisał(a)
Cuda -wianki w Twoim przypadku sprawdzaja sie co do joty No pikne som,nic im nie dodawaj,jest w sam raz Sebastian, wiecej takich mlodych ludzi jak Ty i swiat bedzie piekniejszy

Oj tam oj tam
Sebek 22:15, 06 wrz 2013

Pawlus napisał(a)
Sebek, nie przejmuj się maturą. To tylko nauczyciele tak to wszystko przeżywają. A Ty jesteś na pewno takim bystrzakiem, że i bez specjalnych przygotowań byś zdał. Ja uczyć się nigdy nie lubiłem. Poświęcałem nauce totalne minimum. Szybkie powtórki dzień przed egzaminami i wszystko zdane na ok. 80 %

Ten temat o ogrodach też mogłem wybrać.

Żeby mieć dobre oceny i nie tylko niestety muszę popracować i to dość dużo.....Także powtórki już zacząłem Zwłaszcza, że dodatkowo mam rozszerzoną matmę i egzamin zawodowy.....
Luki 22:18, 06 wrz 2013

Matura z porównaniem do tego co czeka później to nic strasznego a wybierając temat na prezentacje szukałem czegoś najprostszego i tak trzeba zrobić,a po co się męczyć. Pominę już fakt, że polskiego wręcz nienawidziłem od podstawówki Rozszerzona matma, znam ten ból....