Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lecę w kulki...

Lecę w kulki...

anna_studio 22:52, 30 sie 2012

.....nie myj się tam......

....wrzucasz krążek chloru basenowego..., albo pół krążka....wystarczy....zasłaniasz go żwirem
....taki autorski patent...u mnie się sprawdza...i nie rób kałuży w słonecznym miejscu.....bo Ci chlor na glony wtedy nie pomoże....
Madzenka 22:52, 30 sie 2012

Wiedzialam, źe jak się oddalę na chwilę na 197 stronie i wróce to już będzie po jubileuszu...
Aniu wykulkuj nam 1000
Matka 22:55, 30 sie 2012

anna_studio napisał(a)
.....nie myj się tam......

....wrzucasz krążek chloru basenowego..., albo pół krążka....wystarczy....zasłaniasz go żwirem
....taki autorski patent...u mnie się sprawdza...i nie rób kałuży w słonecznym miejscu.....bo Ci chlor na glony wtedy nie pomoże....

musze te cenne rady zapisać

Dzięks na wiosnę se zrobię taką kałużynkę, a co!!

Tylko znając życie, jak piszesz, Dziecioki wymyślą sobie fantastyczną zabawę z taplaniem się w kaloszach!6 kaloszków i po kałuży
anna_studio 22:55, 30 sie 2012

Marzenka....nie stawiaj mi tak wysoko poprzeczki....ja tam nie mam takich aspiracji...
....mamy czas....mamy czas...nic nie goni nas...................
anna_studio 22:56, 30 sie 2012

Bogda.....tam nie wchodzi dużo wody......zmienisz i tyle.....
Enya73 23:02, 30 sie 2012

anna_studio napisał(a)

Pikna kałuża!!!!Też chcę taką

jak się ją robi?

...bierzesz łopatę..., nie..,najpierw węża...ogrodowego ma się rozumieć...wytyczasz kształt, potem łopata....wykopujesz dziurę...profilujesz...wyrównujesz..., wybierasz wszystkie kamyki i kamyczki, na dno trochę piasku, rozkładasz kauczukową folię, profilujesz...zasypujesz żwirem...wypłukanym..., wlewasz wodę.......
i jesteś wykończona, ale szczęśliwa....idziesz zrobić sobie kawę i voila...
czekasz na gołąbki....wróble przylatują nim posprzątasz narzędzia.
..

Pięknie Aniu ujęłaś to podsumowanie Przypomniałam sobie początki z naszą kałużą Też tak znajomym tłumaczyłam, jak żeśmy tę naszą kałużę ujarzmili
Do dziś tak mam, że jak coś robię w ogrodzie, to mimo potu i potwornego zmęczenia czuję się po prostu szczęśliwa i spełniona I czekam na każdy weekend w ogrodzie, kiedy mam więcej czasu na jakieś prace. I modlę się o dobrą pogodę, żebym mogła popracować w pięknych okolicznościach przyrody wokół mnie
Pozdrawiam i maila przesłałam
Enya73 23:04, 30 sie 2012

No i zapomniałam, wybacz, ale to już ta godzina, że mi mózg nie pracuje tak dobrze. Gratulacje z okazji drugiej setki i życzę kolejnej pełnej cudownych zdjęć i wspaniałych relacji z Twojego magicznego ogrodu z kulkami
Madzenka 06:49, 31 sie 2012

anna_studio napisał(a)
Marzenka....nie stawiaj mi tak wysoko poprzeczki....ja tam nie mam takich aspiracji...
....mamy czas....mamy czas...nic nie goni nas...................

Masz rację przecież nie śpiewamy Nas nie dogoniat
Milka 11:07, 31 sie 2012

hortensja w kałuży...urocza, ale skrzydełka owada, najpiękniejsza koronkowa serwetka
EPODLAS 11:29, 31 sie 2012

Zaglądam do ciebie i podziwiam piękne zdjęcia, tym razem zachwyciłam się zdjęciami ważki.
Gratulacje z okazji 200 stron.