Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

anula_wn 10:10, 04 lip 2012

Haniu, jakie przypowieści u Ciebie.... troszkę smutne.....
pozdrawiam upalnym porankiem (nooo, przedpołudniem )
EPODLAS 10:39, 04 lip 2012

Haniu, przeczytałam twoją historyjkę. Ja jestem w tym ostatnim przedziale, ale nie jest jeszcze tak źle. Czasami trzeba popracować nad swoim życiem, ale jest dużo racji w tej historyjce. Pozdrawiam serdecznie.
dajana 12:34, 04 lip 2012

hanka_andrus napisał(a)
Na wesoło:

Bóg tworzył człowieka. Męczył się, męczył, aż stworzył mężczyznę.
- Będziesz miał rodzinę, będziesz pracował, będziesz rządził. Dam Ci 20 lat życia. - mówi Bóg.
- Ale Boże - mówi z wyrzutem mężczyzna - To dla mnie za mało! Proszę, daj mi więcej!
Ale Bóg był nieugięty.
W końcu stworzył konia. Dał mu 40 lat życia.
- Boże - mówi koń - Muszę harować całe życie, nie mam ani chwili wytchnienia. Dlaczego muszę tak się męczyć aż 40 lat? Daj mi 20, a resztę dołóż człowiekowi.
Bóg tak zrobił. I zrobił krowę. Dał jej 40 lat życia.
- Boże, tylko nie to! - mówi krowa - Przecież tylko mnie przeganiają, i cały czas mnie doją! Daj mi połowę tego, co proponowałeś, a resztę dodaj człowiekowi.
Bóg zgodził się. I stworzył psa. Dał mu 40 lat życia.
- Och nie! - mówi pies - Muszę strzec posiadłości, dostaję ohydztwo do jedzenia, i potem wszyscy mnie odganiają! Daj te 20 lat człowiekowi, wolę mieć krótsze męki.
I tym razem Bóg przystał. I tak:
Przez pierwsze dwadzieścia lat (0-20) człowiek żyje normalnie.
Przez następne dwadzieścia (20-40) garuje jak koń.
Przez kolejne dwadzieścia (40-60) wszyscy doją go jak krowę, a przez następne dwadzieścia (60-80) jest niepotrzebny jak pies...

Nie rozbawiła mnie ta prawda o człowieku Haneczko .Powiem że nawet bardzo zasmuciła żeby nie napisac że również wzruszyła .Taka jest prawda i choć nie brzmi to obiecująco to mam nadzieję być traktowana w ostatnim etapie jak mój własny pies Miłego dnia Haniu
zbigniew_gazda 12:51, 04 lip 2012

Też mam nadzieję że mnie potraktują jak ja obecnie psa. Haniu a dopisz co się dzieje w przedziale
od 80-100 ?
Milka 12:52, 04 lip 2012

Haniu dzień dobry
ciekawa jestem, co Zbyszkowi odpiszesz?
hanka_andrus 19:17, 04 lip 2012

W przedziale od 80 do 100? Starym...... błogi spokój ,młodym wolny pokój!
Bogdzia 20:57, 04 lip 2012

hanka_andrus napisał(a)
W przedziale od 80 do 100? Starym...... błogi spokój ,młodym wolny pokój!

Jeszcze nie jesteśmy w tym przedziale więc nie ma sie co zastanawiac.
hanka_andrus 21:15, 04 lip 2012

Młodzi kokietują życie,a tu trzeba oswajać gadzinę,Nie wiadomo za jakim rogiem czyha z ta kosą......
Ja przyjmuję wszystko....jako dary losu!I dlatego nie myślę o przedziałach,chyba,że w podróż pociągiem gdzieś trzeba.... wtedy wolny przedział.....jak najbardziej.
Moniika 22:58, 04 lip 2012

hanka_andrus napisał(a)
A dzisiaj w ogrodzie........otworzył się powojnik ,kupiony w Lidlu bez karteczki opisowej- nn

kolejne różyczki z sadzonek pobranych przypadkowo

i jedyna angielka Abraham Darby
. Witaj Haniu! Tez kupiłam powojnika w markecie ale chyba w Biedronce a może tez w Lidlu? Nie pamietam! Tylko ze moj malutki.. Nie ma szans na kwiaty w tym roku! Twój tez tegoroczny, czy sadzony w poprzednich latach? Pozdrawiam m
Milka 23:01, 04 lip 2012

hanka_andrus napisał(a)
Młodzi kokietują życie,a tu trzeba oswajać gadzinę,Nie wiadomo za jakim rogiem czyha z ta kosą......
Ja przyjmuję wszystko....jako dary losu!I dlatego nie myślę o przedziałach,chyba,że w podróż pociągiem gdzieś trzeba.... wtedy wolny przedział.....jak najbardziej.

I to jest wg mnie ta odpowiedź
powojnik i róże jakieś bardzo udane i w moich kolorach