Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

hanka_andrus 22:17, 02 lip 2012

A dzisiaj w ogrodzie........otworzył się powojnik ,kupiony w Lidlu bez karteczki opisowej- nn

kolejne różyczki z sadzonek pobranych przypadkowo

i jedyna angielka Abraham Darby
Sebek 22:35, 02 lip 2012

hanka_andrus napisał(a)
Na wesoło:

Bóg tworzył człowieka. Męczył się, męczył, aż stworzył mężczyznę.
- Będziesz miał rodzinę, będziesz pracował, będziesz rządził. Dam Ci 20 lat życia. - mówi Bóg.
- Ale Boże - mówi z wyrzutem mężczyzna - To dla mnie za mało! Proszę, daj mi więcej!
Ale Bóg był nieugięty.
W końcu stworzył konia. Dał mu 40 lat życia.
- Boże - mówi koń - Muszę harować całe życie, nie mam ani chwili wytchnienia. Dlaczego muszę tak się męczyć aż 40 lat? Daj mi 20, a resztę dołóż człowiekowi.
Bóg tak zrobił. I zrobił krowę. Dał jej 40 lat życia.
- Boże, tylko nie to! - mówi krowa - Przecież tylko mnie przeganiają, i cały czas mnie doją! Daj mi połowę tego, co proponowałeś, a resztę dodaj człowiekowi.
Bóg zgodził się. I stworzył psa. Dał mu 40 lat życia.
- Och nie! - mówi pies - Muszę strzec posiadłości, dostaję ohydztwo do jedzenia, i potem wszyscy mnie odganiają! Daj te 20 lat człowiekowi, wolę mieć krótsze męki.
I tym razem Bóg przystał. I tak:
Przez pierwsze dwadzieścia lat (0-20) człowiek żyje normalnie.
Przez następne dwadzieścia (20-40) garuje jak koń.
Przez kolejne dwadzieścia (40-60) wszyscy doją go jak krowę, a przez następne dwadzieścia (60-80) jest niepotrzebny jak pies...

W sumie śmieszne, ale w sumie też prawdziwe

a róże przepiękne - zwłaszcza ostatnia szlachcianka!
Bogdzia 22:39, 02 lip 2012

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko,dobrze ,że ją znalazłaś,bo ja Łodzi nie znam.Do zobaczenia ,i mam nadzieje na dobra pogodę.

Zapowiadają że długo będą te upały, moze byc nawet zbyt gorąco. To do soboty. Buziaczki.
Milka 15:26, 03 lip 2012

Historyjka i śmieszna i smutna zarazem, ale na końcu o psie przecież, a te kochamy, są wierne, oddane, kochają bezapelacyjnie..
Piękna ta twoja angielka, ale te nie angielki też
powojnik taki mam, jest cudny i niewymagający; miłego spotkania wam życzę w sobotę oby pogoda nie szalała deszczami lub upałami
pozdrawiam Haniu
eliza3 15:49, 03 lip 2012

hanka_andrus napisał(a)
Na wesoło:

Bóg tworzył człowieka. Męczył się, męczył, aż stworzył mężczyznę.
- Będziesz miał rodzinę, będziesz pracował, będziesz rządził. Dam Ci 20 lat życia. - mówi Bóg.
- Ale Boże - mówi z wyrzutem mężczyzna - To dla mnie za mało! Proszę, daj mi więcej!
Ale Bóg był nieugięty.
W końcu stworzył konia. Dał mu 40 lat życia.
- Boże - mówi koń - Muszę harować całe życie, nie mam ani chwili wytchnienia. Dlaczego muszę tak się męczyć aż 40 lat? Daj mi 20, a resztę dołóż człowiekowi.
Bóg tak zrobił. I zrobił krowę. Dał jej 40 lat życia.
- Boże, tylko nie to! - mówi krowa - Przecież tylko mnie przeganiają, i cały czas mnie doją! Daj mi połowę tego, co proponowałeś, a resztę dodaj człowiekowi.
Bóg zgodził się. I stworzył psa. Dał mu 40 lat życia.
- Och nie! - mówi pies - Muszę strzec posiadłości, dostaję ohydztwo do jedzenia, i potem wszyscy mnie odganiają! Daj te 20 lat człowiekowi, wolę mieć krótsze męki.
I tym razem Bóg przystał. I tak:
Przez pierwsze dwadzieścia lat (0-20) człowiek żyje normalnie.
Przez następne dwadzieścia (20-40) garuje jak koń.
Przez kolejne dwadzieścia (40-60) wszyscy doją go jak krowę, a przez następne dwadzieścia (60-80) jest niepotrzebny jak pies...

Historia prawdziwa, ale trochę smutno mi się zrobiło...ale ponieważ dzień gorący, lato piękne, więc cieszmy się dniem, gorąco pozdrawiam.
hanka_andrus 16:04, 03 lip 2012

Dziękuję za wizytę Irenko i Elizo!Niestety ,takie smutki zdarzają się w rzeczywistości inaczej nie powstawałyby takie historyjki.I trzeba z tego wyciągać wniosek......nie zawsze moje musi być na wierzchu,czasem trzeba i ustąpić.Czasami z placu .....po prostu ...wyjść do ogrodu....
Milka 16:25, 03 lip 2012

Wiem, że rzeczywistość najczęściej właśnie takie obrazki pokazuje i to jest smutne;
też częściej muszę ustąpić i wtedy...hyc do ogrodu
betysia 17:09, 03 lip 2012

Haneczko witam cie i dziekuje za odwiedzinki i rozyczke w pieknej sceneri !!!!
powojnik piekny a roza...oj biala...taka w moim stylu, moja najulubiensza
a ja zamiast kwiatuszka zostawie...moja panienke...

hanka_andrus 17:15, 03 lip 2012

Dzięki ,Beatko.Niech i u mnie w nocy trawę podleje,a może i na kwiatki wody w dzbanku wystarczy......
monteverde 02:43, 04 lip 2012

Haniu ładny wiersz i przypowieść lepiej było w średniowieczu, bo tam tylko była dziesięcina, a teraz niedługo za pierdnięcie będziemy płacić, wszystko podatkami obkładają skubańce miłego wypoczynku