Witam, zaintrygowana ślicznymi czarnymi Hunterkami w różnych rozmiarach w Twoim awatarze, wstąpiłam do Twojego ogrodu. Przejrzałam kilka stron i widzę, że też lubisz kostkę granitową. Coraz ładniej u Ciebie. Zadaszenie tarasu- świetna sprawa. Ja też u siebie planuję coś podobnego, bo mam taką patelnię na tarasie, że posiedzieć nawet popołudniu się nie da. A jakie to drewno? Robiliście na wymiar czy to jakieś gotowe elementy? Masz może jakiś rysunek techniczny tego cuda?
Jeśli można słowo komentarza.Jest taka odmiana Sumaka Octowca o nazwie Tiger Eye, która nie tworzy odrostów, co potwierdzam własnym przykładem. Jest to małe drzewko, tak do 180 cm wysokości, jest pięknie wybarwiony na jaskrawo żółto przez całą wiosnę i lato, a dopiero jesienią się przebarwia na czerwono. Nie tworzy jednak owocostanów.
Oto zdjęcie owego sumaka
Pozdrawiam i zapraszam do mojego wątku Ja też jeszcze wykańczam....
Ocia zaglądam do Ciebie bo słyszałam zachwyty na temat Twojego tarasu i ja też jestem zachwycona
Jakiej jest szerokości? U siebie narazie go planujemy. Napewno będzie drewniany i zadaszony tylko ciągle zastanawiamy się nad szerokością. Widzę u Ciebie stoją mebelki i jeszcze sporo miejsca. Tak właśnie chcę u siebie