Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Oci ...

U Oci ...

Ana 10:18, 12 lip 2012

Piekny efekt Ocia - ta mleczna płyta to byla dobra decyzja!!

No i klonik przy ciurkadle plus miskant wyglądają oblędnie
Enya73 18:57, 12 lip 2012

justi napisał(a)
Witaj. Na początku ostrzegam przed sumakiem octowcem. Miałam i już się go pozbyłam. Mimo że ładnie się przebarwia jesienią i ma fajne owocostany. Małe drzewko a odrosty jego pojawiały się na połowie przedogródka i jeszcze u sąsiadów. Korzenie rosną bardzo daleko i z nich wyrastają kolejne młode, zrobi się mały las sumaków. Mimo że w trawniku było wykaszane ciągle odrastały. Nie sadź tego drzewa!

Witam, zaintrygowana ślicznymi czarnymi Hunterkami w różnych rozmiarach w Twoim awatarze, wstąpiłam do Twojego ogrodu. Przejrzałam kilka stron i widzę, że też lubisz kostkę granitową. Coraz ładniej u Ciebie. Zadaszenie tarasu- świetna sprawa. Ja też u siebie planuję coś podobnego, bo mam taką patelnię na tarasie, że posiedzieć nawet popołudniu się nie da. A jakie to drewno? Robiliście na wymiar czy to jakieś gotowe elementy? Masz może jakiś rysunek techniczny tego cuda?

Jeśli można słowo komentarza.Jest taka odmiana Sumaka Octowca o nazwie Tiger Eye, która nie tworzy odrostów, co potwierdzam własnym przykładem. Jest to małe drzewko, tak do 180 cm wysokości, jest pięknie wybarwiony na jaskrawo żółto przez całą wiosnę i lato, a dopiero jesienią się przebarwia na czerwono. Nie tworzy jednak owocostanów.
Oto zdjęcie owego sumaka

Pozdrawiam i zapraszam do mojego wątku Ja też jeszcze wykańczam....
Diana 22:35, 12 lip 2012

ocia79 napisał(a)
http://img204.imageshack.us/img204/7024/lipiec2012032.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Szczerze mówiąc wygląda pięknie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mleczna szyba to strzał w dziesiątkę
pięknie
teraz deszcz wam niestraszny
ocia79 11:17, 13 lip 2012

Dzięki dziewczyny.Biały poliwęglan to strzał w 10 !!!
ocia79 11:27, 13 lip 2012

Witam, zaintrygowana ślicznymi czarnymi Hunterkami w różnych rozmiarach w Twoim awatarze, wstąpiłam do Twojego ogrodu. Przejrzałam kilka stron i widzę, że też lubisz kostkę granitową. Coraz ładniej u Ciebie. Zadaszenie tarasu- świetna sprawa. Ja też u siebie planuję coś podobnego, bo mam taką patelnię na tarasie, że posiedzieć nawet popołudniu się nie da. A jakie to drewno? Robiliście na wymiar czy to jakieś gotowe elementy? Masz może jakiś rysunek techniczny tego cuda?

Jeśli można słowo komentarza.Jest taka odmiana Sumaka Octowca o nazwie Tiger Eye, która nie tworzy odrostów, co potwierdzam własnym przykładem. Jest to małe drzewko, tak do 180 cm wysokości, jest pięknie wybarwiony na jaskrawo żółto przez całą wiosnę i lato, a dopiero jesienią się przebarwia na czerwono. Nie tworzy jednak owocostanów.

Witaj Enya Huntery mam i kocham miłością czysta : czy do ogrodu, czy na koncert czy do pracy do ołówkowej spódnicy pasują idealnie

U nas zadaszenie też jest z powodu ciągłej patelni na tarasie.
Inspirowałam się zadaszeniem szefowej z Nowoczesnego Ogrodu.A belki są świerkowe.
siaaska 23:12, 20 lip 2012

Ocia zaglądam do Ciebie bo słyszałam zachwyty na temat Twojego tarasu i ja też jestem zachwycona
Jakiej jest szerokości? U siebie narazie go planujemy. Napewno będzie drewniany i zadaszony tylko ciągle zastanawiamy się nad szerokością. Widzę u Ciebie stoją mebelki i jeszcze sporo miejsca. Tak właśnie chcę u siebie
ocia79 08:27, 24 lip 2012

siaaska napisał(a)
Ocia zaglądam do Ciebie bo słyszałam zachwyty na temat Twojego tarasu i ja też jestem zachwycona
Jakiej jest szerokości? U siebie narazie go planujemy. Napewno będzie drewniany i zadaszony tylko ciągle zastanawiamy się nad szerokością. Widzę u Ciebie stoją mebelki i jeszcze sporo miejsca. Tak właśnie chcę u siebie

Witaj siaska

taras ma tak ok. 4m x 4m i jest duzo miejsca, nawet jak rozlozymy stol.
ocia79 08:53, 24 lip 2012

Drzewko( to cis? ) mi choruje, dostalo brazowe galazki.

Da sie je jeszcze uratowac???Drugiemu nic nie jest.

Ana 09:02, 24 lip 2012

czy to swierk conica na nóżce??? Są kochane i uwielbiane przez przędziorki - mi mimo pryskania co roku łapią - rob szybciutko opryski!
ocia79 09:49, 24 lip 2012

Ana ja wlasnie nie wiem co to za drzewko ( hihihi )

Chyba masz racje, bardziej do Conici podobny, chociaz nie mam pojecia co to.

A co mam kupic na te opryski.Jest cos specjalnego do tych drzewek?