Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na Cedrowej

Ogród na Cedrowej

Tess 10:23, 06 sie 2012

anieszka napisał(a)
Wczoraj zrobiłam zakupy
Pojechałam najpierw do mojego ulubionego ogrodnicz. i kupiłam 2 ostatnie Lime - takie marnoty, ale innych już nie mieli Wracając do domu, zauwarzyłam nowy ogrodniczy w którym jeszcze nie byłam, więc zawróciłam i wstąpiłam. A tam ......... przepiękne duże Limki i to w całkiem niezłej cenie więc dokupiłam jeszcze 2 Trochę później byłam zła, że kupiłam te w 1 ogrodniczym ale posadzę je razem w jednym dołku, poleję nawozem i może będzie ok
A plan na dzisiaj : ustawienie i wkopanie Czyli wisienka na torciku

Witaj, Aguś przybiegłam do Ciebie z ogrodu w Alei Lipowej, bo tam napisałaś, że limlajtki kupiłaś
Piękne egzemplarze Wyczytałam, że z okolic Warszawy jesteś, więc może mam niedaleko do tego sklepu?
Gdzie je kupiłaś?

Pięknie Ci wysżła ta tabatka z limkami
anieszka 20:14, 06 sie 2012

paola1a napisał(a)
Pięknie rozplanowałaś ten zakątek a limki rzeczywiście wypasione, u nas takich nie widuję - cudo. Derenie świetnie przycięte a jak żurawki się pod nimi rozrosną widoczek będzie cudny. Czy pod te limki zamówiłaś takie trawki jak na tej inspiracji od Ewy?

Tak zamówiłam hakone ale jeszcze skusiłam się na Konwalika jutro ma przyjść paczka, więc pewnie znowu będę szaleć
anieszka 20:17, 06 sie 2012

MilenaP napisał(a)
anieszka kawał dobrej roboty zrobiłaś bardzo ładnie to wygląda brawo!

Milena dzięki za uznanie i słowa pochwały od razu lepiej na duszy
Kondzio 21:08, 06 sie 2012

Witaj świetnie
anieszka 21:28, 06 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ale metamorfoza ogrodu Jestem pod wrażeniem!!! Za rok jak zrobisz przed i po to pospadamy z krzeseł
Gratuluję jeszcze raz zapalu do pracy i wytrwałości. Widzę, że tryskasz optymizmem.

Baaardzo podobał mi się ząb przy brzozie, bedzie niesamowity po obsadzeniu!!!
Limki przepiękne, pochwal M za wsparcie Dodalabym im za plecy coś zimozielonego, aby kącik był ładny również zimą. Bo przecież w jadalni będziecie siedzieć caly rok. ja mam horti podsadzone laurowiśniami, ale u Ciebie mogą wymarznąć. Moze cisy lub miskanty, które będa mialy piękne piuropusze nawet zimą. A moze nie sadź tak gęsto limek tylko daj stożki bukszpanowe naprzemiennie z limkami??
Przesadzenie kalin to dobry pomysł. Ja mam wsadzone w kącie, ktory jest pięknie wyeksponowany wiosną a potem gdy kaliny nie są już tak atrakcyjne władzę przejmują miskanty, żłotolin japońskie, liliowce.
Kurcze spóźnię się do pracy.....

Witam cię Marzenko w moim ogrodzie
Jakich wspaniałych mam dzisiaj gości
Zapału mi nie brak, kiepsko natomiast u mnie z czasem, więc staram się każdą chwilę wykorzystać w 100%
Ząb przy brzozie wygląda strasznie - chwasty po kolana Jak na razie nie mam na niego pomysłu i służy mi jako miejsce na wszystko co nie pasuje mi w danej chwili w ogrodzie, czyli jak zagospodarowywuje jakiś nowy kąt i muszę coś przesadzić to wsadzam właśnie tam
Za horti wsadziłam miskanty , są na razie nie za grube, ale podzieliłam jednego dużego na kilka sadzonek. Jutro dojdą-mam nadzieję , trawki to obaszę nóżki Limek i zobaczymy co dalej.
Powiem jednak , że mnie się ten kącik teraz bardzo podoba i już nie mogę się doczekać jak limki będą wielkie
paola1a 21:43, 06 sie 2012

anieszka napisał(a)

Pięknie rozplanowałaś ten zakątek a limki rzeczywiście wypasione, u nas takich nie widuję - cudo. Derenie świetnie przycięte a jak żurawki się pod nimi rozrosną widoczek będzie cudny. Czy pod te limki zamówiłaś takie trawki jak na tej inspiracji od Ewy?

Tak zamówiłam hakone ale jeszcze skusiłam się na Konwalika jutro ma przyjść paczka, więc pewnie znowu będę szaleć

Więc koniecznie trzeba do Ciebie jutro zajrzeć. A powiesz, gdzie zamówiłaś hakone? Ja próbowałam szukać na allegro ale nic nie było
anieszka 21:49, 06 sie 2012

Tess napisał(a)

Wczoraj zrobiłam zakupy
Pojechałam najpierw do mojego ulubionego ogrodnicz. i kupiłam 2 ostatnie Lime - takie marnoty, ale innych już nie mieli Wracając do domu, zauwarzyłam nowy ogrodniczy w którym jeszcze nie byłam, więc zawróciłam i wstąpiłam. A tam ......... przepiękne duże Limki i to w całkiem niezłej cenie więc dokupiłam jeszcze 2 Trochę później byłam zła, że kupiłam te w 1 ogrodniczym ale posadzę je razem w jednym dołku, poleję nawozem i może będzie ok
A plan na dzisiaj : ustawienie i wkopanie Czyli wisienka na torciku

Witaj, Aguś przybiegłam do Ciebie z ogrodu w Alei Lipowej, bo tam napisałaś, że limlajtki kupiłaś
Piękne egzemplarze Wyczytałam, że z okolic Warszawy jesteś, więc może mam niedaleko do tego sklepu?
Gdzie je kupiłaś?

Pięknie Ci wysżła ta tabatka z limkami

Dobrze że coś naskrobałam u Justi, bo dzięki temu do mnie przybiegłaś ;
Limki kupowałam w Chotomowie w ogrodniczym - między Łomiankami a Nowym Dworem Maz.
Adresu nie pamiętam ale mogę namierzyć jak będziesz chciała
anieszka 21:50, 06 sie 2012

Kondzio dziękuję i zapraszam
anieszka 21:51, 06 sie 2012

Oj już mam 20stronkę, a myślałam że nigdy do niej się nie doczłapię
Kondzio 21:58, 06 sie 2012

Z checią bedę zagladać