Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na Cedrowej

Ogród na Cedrowej

justi 20:44, 13 wrz 2012

anieszka napisał(a)
A to widok który chcę zasłonić

Mam podobny problem sąsiedzki Domyślam się, że chodzi o zasłonięcie tych okien na piętrze. Co planujesz? Jakies wysokie drzewo? czy dwa? Ambrowiec już na 100%?
Ja też myślałam o wiśniach. Trzech w kostkach z bukszpanu w trawniku poza rabatą. Tak myślałam 2 m pień + 3 m korona jak urośnie, może dadzą radę?
anieszka 20:54, 13 wrz 2012

justi napisał(a)

Mam podobny problem sąsiedzki Domyślam się, że chodzi o zasłonięcie tych okien na piętrze. Co planujesz? Jakies wysokie drzewo? czy dwa? Ambrowiec już na 100%?
Ja też myślałam o wiśniach. Trzech w kostkach z bukszpanu w trawniku poza rabatą. Tak myślałam 2 m pień + 3 m korona jak urośnie, może dadzą radę?

Ambrowiec jeszcze nie zdecydowany, trochę boję się jego rozmiaru w przyszłości

Wiśnie obawiam się że nie starczą, ja kupiłam z pniem 2.5 ale korona dorasta do 3m ale ponoć nie za szybko Więc ogólnie mam dylemat i szukam cały czas chociaż wygląda cudnie i już na wiosnę planuję budżet na następne Też myślę o kostkach z bukszpanu Chociaż na razie podsadziłam żurawkami i wsadziłam krokusy i hiacynty

Jak coś justi wymyslisz to daj znać
anieszka 20:59, 13 wrz 2012

justi napisał(a)

Myślę że fajnie by tu wyglądało jakieś super drzewo na dużym pniu Dodam tylko że w lewym rogu mam buka pendula
justi 21:07, 13 wrz 2012

Potrzebujemy drzewa średniego w wieu dorosłym i zasłaniającego okna na piętrze domu, jakie to może być? ktoś ma pomysły? Wszystkie, które mi się podobają są ciut za duże w wieku dorosłym np. miłorząb, tulipanowiec. U Ciebie to by wystarczyło jedno o szerokiej koronie.
U mnie w okolicy dowiedziałam się że wiśnie były po 80 złociszy ale już nie ma. Taką okazję przegapiłam, ech.
anieszka 21:26, 13 wrz 2012

To rzeczywiście super cena - ja płaciłam 200zł Jak spotkasz w takiej cenie to kupuj, bo naprawdę są super Moja jest posadzona przy ogrodzeniu przed oknem z kuchni, więc nie dość że zasłoni mi sąsiadów to jeszcze widzę ją z domu np z kanapy w salonie, jak wiatr kołysze jej koroną - suuuuuper efekt Nawet mój A który był do niej nastawiony dość sceptycznie, dzisiaj powiedział że wygląda super i musimy jeszcze dokupić
Czekam aż gmnina wyleje mi asfalt na drodze - ponoć w przyszłym tygodniu ma nastąpić ten historyczny moment i zobaczę czy zostawią pas wolnego miejsca na nasadzenia Jeśli tak to pewnie posadzę je na zewnątrz
A może zrobimy konkurs na pomysł na fajne drzewo
anieszka 21:51, 13 wrz 2012

Moje rozczochrańce

anieszka 21:53, 13 wrz 2012

Moje sadzonki różyczek

anieszka 21:59, 13 wrz 2012

anieszka 22:01, 13 wrz 2012

anieszka 22:04, 13 wrz 2012