Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na Cedrowej

Ogród na Cedrowej

Madzenka 10:14, 23 wrz 2012

anieszka napisał(a)
Zastanawiam się tylko jak je oznaczyć aby pamiętać gdzie i co wsadziłam

Jaki macie na to patent ????

Moje tulipanki

Tulipany piękne a efekt kontrastu będzie wspaniały!
Nie mam patentu na oznaczanie. Najważniejsze nie dokonywać drastycznych zmian kolorystycznych bo zawsze się zapląta tulipan w innym, nipożądanym kolorze dlatego z czasem dodawaj ewentulnie baldoróżowe
betysia 07:38, 25 wrz 2012

Witaj Agus.....oj przepraszam,ze tak dawno bylam ale ...no tak to czasem jest,ze nasze uciechy duszy i oczu musza zaczekac w kolejce na swoj czas....
noz nie moge jak zobaczylam twoje tulipanki....czy Ty wiesz kobieto,ze kupilam takie same hihi....duzo bialych i duzoooooo ciemno fioletowych prawie czarnych....oj to bedzie sie dzialo na wiosne....bedziemy podgladac z radoscia swoje rabatki nawzajem hihi!!!!!

sciskam straszliwie mocno i cudownego dnia zycze i ....duzo ciepelka, slonka i zapachow jesieni....
anieszka 19:19, 25 wrz 2012

monitka napisał(a)
anieszko patrzę na te twoje brzozy i patrzę i tak sobie myslę czy moje też tak podrosną przez sezon
jaką masz odmianę?

Mam 3 White Light i 2 Dorenbos A na wiosnę zamierzam je ostro zasilać, aby szybko rosły Bo na razie koloru kory nie widać
MilenaP 22:32, 27 wrz 2012

Oby do wiosny i tych tulipanów
Ania 21:32, 21 paź 2012

Agnieszko Twoje hortensje zachwycają a odnośnie zasłonięcia domu sąsiadów nie myślałaś żeby tam posadzić po środku świerka srebrnego np. Hoopsi urośnie duży i zasłoni wszystko, będzie fajnym akcentem kolorystycznym, nie śmieci jak liściaste, na wiosnę ma fajne różowe szyszki da Ci tam fajny leśny klimat i będzie kontrastował z bukiem ot co same zalety
justi 21:43, 21 paź 2012

Tulipki juz wsadzone?
KasiaWB 23:02, 21 paź 2012

Cześć Aga, wieki u Ciebie nie byłam, a tu tak pięknie! wspaniałych zmian dokonałaś! gratulacje pokaż nowe zdjęcia Pozdrawiam
anieszka 19:23, 24 paź 2012

Wieki całe mnie nie było
Najpierw wpadłam w wir pracy i szkoły
Ktoś musi zawieść dzieciaki na tenisa ,basen i inne przyjemności , do tego dni coraz krótsze, a oświetlenia w ogrodzie brak
A ponieważ pogoda była taka piękna to spakowaliśmy walizki, wzieliśmy 2 tyg urlopu i pojechaliśmy w góry
Cóż to był za widok, piękne złote buki i czerwono-pomarańczowe dęby, do tego klony i brzozy, po prostu raj dla duszy i jeszcze temp. po 20C . Aż żal było wyjażdzać ;-(
Po powrocie Kampinos przywitał mnie całą paletą barw, aż nie mogłam się napatrzeć, nawet moje brzozy nie złoszczą mnie zrzucaniem liści, bo są piękne
anieszka 19:24, 24 paź 2012

Ania napisał(a)
Agnieszko Twoje hortensje zachwycają a odnośnie zasłonięcia domu sąsiadów nie myślałaś żeby tam posadzić po środku świerka srebrnego np. Hoopsi urośnie duży i zasłoni wszystko, będzie fajnym akcentem kolorystycznym, nie śmieci jak liściaste, na wiosnę ma fajne różowe szyszki da Ci tam fajny leśny klimat i będzie kontrastował z bukiem ot co same zalety

Witam Cię Aniu serdecznie
Świerk to też fajny pomysł, ale coś mnie kusi na liściaste, szczególnie w tym roku obserwując jak pięknie się przebarwiają
anieszka 19:26, 24 paź 2012

justi napisał(a)
Tulipki juz wsadzone?

Tak tulipki wsadzone , jeszcze w międzyczasie dokupiłam narcyzy i poobsadzałam nimi brzozy