Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 22:26, 27 sty 2013

Melduję że jestem , zdrowa Haniu dziękuję za kwiatki.
Zaglądam codziennie na forum, ale głównie czytam. Ostatnio znowu mniej czasu miałam bo weekend poprzedni dyżurowy u taty, potem praca i powroty wieczorem do domu. ale już czuję że wiosna gdzieś na horyzoncie. No i dzień nieco dłuższy. Kupiłam już nasiona szałwii omszonej i czegoś tam jeszcze.
Mam na tym moim kawałku ziemi kwaśną glebę. Wydaje mi się że powinnam rozsiać jakiś nawóz wapniowy (dolomit?) żeby podnieść pH. Możecie mi coś doradzić? Kiedy siać?
an_tre 22:31, 27 sty 2013

Witaj Jolu miło cię widzieć
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hanka_andrus 22:51, 27 sty 2013

JoluDolomit na taką kwaśna trochę za słaby,normalne wapno ogrodnicze by się przydało,i to jeszcze teraz wysiać ,na śnieg.Zdąży się rozpuścić,oczywiście tam ,gdzie nie ma roślin.Między rośliny...dolomit.
Joku 00:23, 28 sty 2013

Aniu, zauważyłam nowy avatarek. Gdzie się bawiłaś? Wyglądasz super.

Haniu liczyłam na twoją wiedzę ogrodniczą. Dziękuję. Będę się rozglądać po sklepach od jutra. A potem marsz do ogrodu
grazyna 09:10, 28 sty 2013

Jolu z Nieba mi spadasz Szałwię omszoną wysiewa się Nie kupuje sadzonek ?)

Mam chęć ( wiesz, pod wpływem Ogrodowiska) posadzić ją wśród róż, i nie wiem jeszcze gdzi ją kupić a Ty mówisz, że siejesz Tak się to robi ?
iwonaz 20:05, 28 sty 2013

Pięknie się zapowiada to zestawienie bodziszków, traw i róż...super wybujały trawy w ciągu jednego sezonu

Joku 20:26, 28 sty 2013

Grażyna, nasiona kupiłam w zwykłym ogrodniczym sklepie. Szałwię miałam przed laty, kupiłam sadzonki. Wysiewała mi się wtedy. Mam nadzieję że mi te nasiona wykiełkują. Dość trudno ją upolować w sklepach.
an_tre 20:33, 28 sty 2013

Joku napisał(a)
Aniu, zauważyłam nowy avatarek. Gdzie się bawiłaś? Wyglądasz super.
Jolu to zdjęcie zrobiła mi Irenka z Miłkowa jak przejeżdżałam przez Wrocław do Dusznik Irenka była moim wspaniałym przewodnikiem po rozbebeszonym wrocławski dworcu i miałyśmy dosłownie chwilkę dla siebie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Joku 20:50, 28 sty 2013

Iwona, to późnojesienne zdjęcia, smętnie się już zrobiło. Dla mnie to dzieło niedoskonałe , do poprawki. A trawy wyglądają okazale, bo mają już co najmniej 2 - 3 lata. Przywędrowały ze mną z poprzedniego ogrodu.
Joku 20:57, 28 sty 2013

Aniu, na taką okoliczność bym nie wpadła