Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

ewa004 15:55, 11 cze 2015

Kasia juz pomalutku rozpoczynam negocjacje
ewa004 16:00, 11 cze 2015

Ale żeby nie było tak wesolutko ,to wam napiszę że z planów i projektów pod nową rabatkę pod murem nici a dlaczego ?
Dlatego że z obiecanego 1,5 metra na rabatę ,dostałam metr,w porywach 1,10 (właśnie sie obsadzają krawężniki ) .
Niby tak musiało być
Nie poszaleję za bardzo ,miejsca starczy na nasadzenia w jednej linii .
Posadzę rh .limki i trzmieliny i bedzie po rabacie .
Na pocieszenie oka nasadzę róż pnących .
Strasznie się wkurzyłam ,ale już nie mam siły się wykłócać
epiwonia 16:05, 11 cze 2015

Witaj Ewo, czytam na bieżąco cały Twój wątek i podziwiam twoją determinację w przeprowadzaniu zmian. Doskonale cię rozumiem, ponieważ również mam gospodarstwo i wydzierałam mężowi po kawałku ziemię na rabatki. Wiem jak to jest, że "tu nie, bo tu musi być przejazd", a "tu nie, bo maszyną nie zawrócę" Inaczej się planuje rabaty jak jest tylko dom, a inaczej jak trzeba się liczyć z wieloma ograniczeniami w przypadku gospodarstwa. Fajnie, że masz marzenia i po kawałeczku je spełniasz. Będę ci kibicować i podglądać, może coś spapuguję. Też Ewa. Pozdrawiam.
ewa004 16:11, 11 cze 2015

Ewciu bardzo mi miło że zagląda do mnie tak bratnia dusza
Widzisz sama jak sie u mnie wszystko w ciężkich bólach rodzi ,masz rację to nie to samo co pusta działka z domkiem
A te teksty ...tu nie bo nie nawrócę ,tu nie bo musi być dojazd do studni,tu nie bo kabel od prądu ...tu nie ....tu nie ...tu nie ....!!!!
Szału dostaję
Ale zaciskam ręce ,poklnę pod nosem i dalej kłócę się o 20 cm

Załóż wątek ,będziemy się podpatrywać na wzajem
epiwonia 16:46, 11 cze 2015

Chyba jestem zbyt bojaźliwa na własny wątek, może kiedyś... chociaż czasem jakiś rady by się przydały, może spróbuję w projektowaniu rabat. Ale to byłby i tak akt odwagi.
Tess 16:53, 11 cze 2015

ewa004 napisał(a)
Ale żeby nie było tak wesolutko ,to wam napiszę że z planów i projektów pod nową rabatkę pod murem nici a dlaczego ?
Dlatego że z obiecanego 1,5 metra na rabatę ,dostałam metr,w porywach 1,10 (właśnie sie obsadzają krawężniki ) .
Niby tak musiało być
Nie poszaleję za bardzo ,miejsca starczy na nasadzenia w jednej linii .
Posadzę rh .limki i trzmieliny i bedzie po rabacie .
Na pocieszenie oka nasadzę róż pnących .
Strasznie się wkurzyłam ,ale już nie mam siły się wykłócać

Ewka, spoko.
W jednej linii jest tyż piknie.
Milka 17:53, 11 cze 2015

Tez myślę, że jedna linia i róże pnące, będzie super
BarbaraM 21:22, 11 cze 2015

No widzisz Ewa,...nie dałam fotek bo mi czasu brakuje.
Gonię jaK dzik.
A ty sie ciesz że masz kiedy pochylić się nad swoimi rabatkami.
Donica limkowa śliczna.
ewa004 23:46, 11 cze 2015

epiwonia napisał(a)
Chyba jestem zbyt bojaźliwa na własny wątek, może kiedyś... chociaż czasem jakiś rady by się przydały, może spróbuję w projektowaniu rabat. Ale to byłby i tak akt odwagi.

Ewciu Ty jesteś bajażliwa ? Wejdź na pierwsza stronę mojego wątku ...tak to jest moja kopciuszkowa Ewciu gorzej już chyba mieć nie można ,niż ja miałam jak weszłam na O.
Dzisiaj nie mam super ,daleko mi do większości ogrodów na O ,ale jestem dumna z tego co mam ,do czego doszłam tylko swoją praca bo mi nikt nie pomaga a wręcz przeszkadza.
Tu Cię nikt bez pomocy nie zostawi ,i nie ważne czy masz mesia czy rower zakopany w ogródku
Śmiało Ewcia ,jak już to zrobisz to po czasie stwierdzisz że to była jedna z lepszych decyzji w życiu poważnie ,nie śmiej się
ewa004 23:51, 11 cze 2015

Tesiu ,Irenko cały dzień to dzisiaj do siebie gadałam
Mniej kasy wydasz na rośliny ,na ziemie na korę
Ech nie ma sensu juz sie kłócić ,krawężniki obsadzone ,temat zamknięty .

Dzisiaj robiłam ołtarz w kościele i zarobiłam za to 7 przekwitniętych azalii ,które ksiądz chciał wyrzucić.
Ja je wedle życzenia wyrzuciłam do swojego bagażnika w domciu podlałam i będzie jak znalazł do podsadzenia Rh