Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

Tess 19:04, 04 mar 2013

Przybiegłam zdrowia życzyć, bo na chałupkach się dowiedziałam, że dziś kiepskie.
Buziam
Urszulla 19:36, 04 mar 2013

Ładne clematiski
ja nie mam jeszcze
ale traw nawet nie przycinałam bo u mnie zimno a nocami przymrozki, dzień w dzień szron rano.
Anabell 19:50, 04 mar 2013

Jeszcze trzeba poczekać, aż na na gałązkach nabrzmieją pączki.obciąć od dołu zostawić po 3 oczka . Na obciętej gałązce od dołu przy pączku zostawić ok1cm łodygi resztę obciąć. dwa pączki włożyć do ziemi, a najmniej 3 międzywęźla czyli 3pączki są nad ziemią.
W jedno miejsce włożyć kilka gałązek może być 5 i więcej , gdzieś w zaciszne miejsce i cieniste bez przeciągu.przez lato ukorzenią się. Tak ukorzeniałam wszystkie anabelki i w ubiegłym roku Pinki Whinky.
Teraz ukorzenię te co mam nowe.
ewa004 19:53, 04 mar 2013

Tess napisał(a)
Przybiegłam zdrowia życzyć, bo na chałupkach się dowiedziałam, że dziś kiepskie.
Buziam

Tesiu nie masz jakiegoś przepisu na eliksir młodości ?
Cholera nie mogę się ruszyć ,fakt że parę dobrych godzin w ogrodzie byłam ,przewaliłam pryzmę kompostu,i ułożyłam parę metrów ścieżki z kamieni za stodołą gdzie utopić się można .
Rozpaliłam ognicho ,wypiliśmy z Żonem po browarku i do domciu
A teraz leże jak betka
ewa004 19:54, 04 mar 2013

Urszulla napisał(a)
Ładne clematiski
ja nie mam jeszcze
ale traw nawet nie przycinałam bo u mnie zimno a nocami przymrozki, dzień w dzień szron rano.

Ula u mnie tez dzisiaj było -6 ,nic nie tnę i nie pryskam czekam jeszcze tydzień

A clematiski Ulcia koniecznie sobie spraw ,ja w tym roku muszę kupić Jana Pawła II ,uwielbiam go jest piękny
Tess 19:57, 04 mar 2013

ewa004 napisał(a)

Tesiu nie masz jakiegoś przepisu na eliksir młodości ?
Cholera nie mogę się ruszyć ,fakt że parę dobrych godzin w ogrodzie byłam ,przewaliłam pryzmę kompostu,i ułożyłam parę metrów ścieżki z kamieni za stodołą gdzie utopić się można .
Rozpaliłam ognicho ,wypiliśmy z Żonem po browarku i do domciu
A teraz leże jak betka

No, jak umiaru w robocie nie masz, to takie efekty są
Przerzuciłaś sama pryzmę kompostu, parę metrów ścieżki z kamieni położyłaś i myślałaś, że Ci to bezkarnie ujdzie?
Matki Natury nie oszukasz...
A szkoda, prawda?
monitka 19:57, 04 mar 2013

ewa004 napisał(a)

Ula u mnie tez dzisiaj było -6 ,nic nie tnę i nie pryskam czekam jeszcze tydzień

U mnie też był mróz w nocy...jak zobaczyłam rano oszroniony ogród to mnie mało szlag nie trafił za to w dzień piękne słońce. Też chwilkę z cięciem poczekam ...
ewa004 20:03, 04 mar 2013

Anabell napisał(a)
Jeszcze trzeba poczekać, aż na na gałązkach nabrzmieją pączki.obciąć od dołu zostawić po 3 oczka . Na obciętej gałązce od dołu przy pączku zostawić ok1cm łodygi resztę obciąć. dwa pączki włożyć do ziemi, a najmniej 3 międzywęźla czyli 3pączki są nad ziemią.
W jedno miejsce włożyć kilka gałązek może być 5 i więcej , gdzieś w zaciszne miejsce i cieniste bez przeciągu.przez lato ukorzenią się. Tak ukorzeniałam wszystkie anabelki i w ubiegłym roku Pinki Whinky.
Teraz ukorzenię te co mam nowe.

Haniu dzięki ,spróbuję rozmnożyć jak się uda super nie będę musiała kupować
ewa004 20:11, 04 mar 2013

Tess napisał(a)

No, jak umiaru w robocie nie masz, to takie efekty są
Przerzuciłaś sama pryzmę kompostu, parę metrów ścieżki z kamieni położyłaś i myślałaś, że Ci to bezkarnie ujdzie?
Matki Natury nie oszukasz...
A szkoda, prawda?

Tesiu wiesz co sama się pukam w czoła ,że jaka stara taka głupia
Ale zawsze to samo ,jak się dorwę do roboty to tak jak by mi ktoś jutro zabronił pracować .
Ale pomimo że kości bolą to jestem w swoim żywiole ,żon mówi że ze mnie czapajewka nie do zdarcia
Jutro jadę z córcia do lekarza to przy okazji obadam czy szkółki już ruszyły
Madzenka 20:13, 04 mar 2013

Nie poganiajmy wiosny, bo zima się wnwerwi i powróci

Bez systematycznych ćwiczeń nad cialkiem moja droga to po 40 tce zakwasy nawet od chodzenia się robią....