Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

zawitka 08:36, 18 gru 2016

U mnie krety zrbiły robotę tak że trawa chyba jest do przekopania i siania na nowwo.Dpły się pozapadały i nogi sobie łamać można Ale co to dla nas !!!!!
MirellaB 08:45, 18 gru 2016

Ewa cieszyłam się, że nie mam problemu z opuchlakami, a okazało się, że w seslerii siedzą. Nie podjęłam z nimi walki, bo to chyba jest nie do wyplenienia. Wiosną wyleję preparat. Jestem ciekawa czy trawa przetrwa i czy posadzone tam cebulowe wyjdą wiosną. Czy opuchlaki zjadają cebule?

Rozchodniki Stardust zaczynają u mnie gnić. Edyta - Lindsey pisała, że u niej też tak jesienią i zimą było, ale przetrwały.
Mixtoorka 08:53, 18 gru 2016

MirellaB napisał(a)
Ewa cieszyłam się, że nie mam problemu z opuchlakami, a okazało się, że w seslerii siedzą. Nie podjęłam z nimi walki, bo to chyba jest nie do wyplenienia. Wiosną wyleję preparat. Jestem ciekawa czy trawa przetrwa i czy posadzone tam cebulowe wyjdą wiosną. Czy opuchlaki zjadają cebule?

Rozchodniki Stardust zaczynają u mnie gnić. Edyta - Lindsey pisała, że u niej też tak jesienią i zimą było, ale przetrwały.

opuchlaki to dziadostwo i są wszędzie. ale że rozchodniki zeżarły, u mnie na działce tyle lat są rozchodniki i żaden nie zasłabł. może Twoje przetrwają też, czy korzenie zeżarte zupełnie?

Mam podgryzione liście ciemierników
ewa004 13:28, 18 gru 2016

Ewciu u mnie trawy wszystkie sterczą zdrowo i na psiowej rozchodniki tez pieknie stoją .Tylko Kopciuszkowa zaatakowana .

Miruś to że opuchlaki lubia rozchodniki to wiedziałam dziewczyny pisały o tym .
Te na kopciuszkowej juz mi sie podejrzane wydawały jesienia ,nie były takie piekne jak rok wczesniej ,i dziwnie łamały im się gałęzie .
Ale nie zaglądałam tam.
Teraz chciałam obciąć te gałęzie, bo staszyły wręcz ,ja chcę obciąc a one same z ziemi wychodzą
Rozgrzebałam ziemię ....a tam biało od tego dziadostwa
ewa004 13:34, 18 gru 2016

Zawitka widzisz i tak zle i tak niedobrze
Ale masz rację ,jak są krety nie ma opuchlaków .
Krety na szczęście nie narobią takiego bałaganu jak np nornice

Mirelka ja jutro przekopie ziemie i poleje Dursbanem .
Na wiosnę zrobię powtórkę .
Szkoda by mi było likwidować rozchodniki w tym miejscu ,ale jak nie poradzę sobie z nimi to wywalę je .

Karola ja z obserwacji doszłam do wniosku że większym przysmakiem dla opuchlaków są rozchodniki niż zurawki np.
W żurawkach tez były ale to co zbaczyłam w tych rozchodnikach to był szok !!
Magda70 13:52, 18 gru 2016

Heloo...
opuchlaki to nasz zmora.
Ja polozyłam siatkę na trawniku aby nie miec kretow...i ich nie mam. Ale trawa miejscami uschnięta bo opuchlaki się dobrze bawią. Też dursbanem je wiosną zaatakuję niestety...
Mixtoorka 18:11, 18 gru 2016

ewa004 napisał(a)

Karola ja z obserwacji doszłam do wniosku że większym przysmakiem dla opuchlaków są rozchodniki niż zurawki np.
W żurawkach tez były ale to co zbaczyłam w tych rozchodnikach to był szok !!

o fuj! Muszę poczytać o Dursbanie.
Kasiek 20:48, 18 gru 2016

Kiedys u siebie na watku zaczelam pisac o dlugosci lopaty, ale nikt nie podjal tematu wiec nie rozwinelam mysli... Teraz moge Ci to napisac. Otoz, wszystkie lopaty maja okolo 30 cm dlugosci. Nie jest to przypadek, tu chodzi o likwidowanie wlasnie takich np opuchlakow, nie naruszajac dobrej flory ziemi. To jest wlasnie zadaniem jesiennej orki...
A ze teraz pogoda jest jaka jest, to opuchlaki jeszcze nie zeszly w glab ziemi. Bierz lopate i przekopuj tam gdzie mozesz.
Zastanawiasz sie dlaczego na Kopciuszkowej sa a na Psiowej nie? Ja chyba wiem....
Madzenka 06:49, 19 gru 2016

Podlej szybko Mospilanem, przy takiej pogodzie one wciąż żerują, moze nie byc co ratować wiosną
zawitka 12:39, 19 gru 2016

A mopsilan na opuchlaki to i ja poleję to się wykonczą