Madziu najfajniejsze jest to że meżuś jedzie jeszcze raz w tamto miejsce i oczywiście już się zapowiedziałam ze jadę z nim
A pojadę tam po hostę, piękny duży okaz ,moja ulubiona odmiana i tanio !!!!!
No i oczywiście pojadę po trawkę ML
Gabrysiu fajnie że zaglądasz
Bociusiu dzięki za pomysł ,myslę ,myslę i jak Ania napisała burza mózgu trwa
Aniu już mi się mózg lasuje od tego myślenia i najgorsze że dalej nic nie wiem
Ale nic na siłę ,przyjdzie wena i dobry pomysł będę działać
Uśmiałam się z tego, że Cie zabrał w charakterze żywego radia Ja też "robiłam za radio" dość często, choć już bardzo dawno temu. A czy Ewoweradio śpiewa? Bo tessiowe śpiewało
W mysleniu nie pomogę, wiesz, jak u mnie z wyobraźnią marnie
Ogródeczek coraz piekniejszy, a miscanty super zrobiły tej rabatce.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Tesiu lubię jeździć z M w niedalekie trasy ,mam bzika na punkcie oglądania domów ,ogrodów
Teraz byłam pod Ustka ,i strasznie biedne wiochy mijaliśmy ,a tam gdzie docelowo jechaliśmy to już w ogóle psy d..... szczekają ,straszna ,straszna bieda .Byłam w dużym szoku że jeszcze ludzie tak mieszkają
Ładna szkółkę znalazłam ,ale w niedzielę pozamykane ,a żeby tak się wybrać to za daleko
Witaj Ewo,
to ja sie "wcięłam" i wtraciłam swoje 3 grosze w kwestii macierzanki w watku u Irenki..
Sorry !
Pisząc o tej niskiej, której nie obcinam miałam na myslite najniższą - nie pamietam nazwy bo mam kilka odmian macierzanki a jestem w pracy... sprawdze w domu jak znajde ...
A teraz podlinkuję cie moje fotki, chodziło mi o ta maleńka najniższa na fotce zrobionej na największym zbliżeniu : https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=45
Jeszcze widac ją dokładnie u mnie na wątku na stronie 56. Popatrz
Ja nie jestem elspertem bo to dopiero drugi rok taj rabaty ale tak zrobiłam w ubiegłym roku i wyszło to moim macierzankom na dobre. Pozdrawiam
Jednak trawki to coś fajnego, od razu inaczej
co do limek, wtykam patyki i tyle i liczę na cud, jakoś sie przyjmują, ale w ziemi wymieszanej z piaskiem
Aniu już mi się mózg lasuje od tego myślenia i najgorsze że dalej nic nie wiem
Ale nic na siłę ,przyjdzie wena i dobry pomysł będę działać
ostatnio i ja tak mam!
macierzankę przytnij, będzie ładniejsza
co do róż, ścinam nad pierwszą parą liści, pod przekwitłymi pąkami, po skosie; już na nowo niektóre róże kwitną
co do limek, wtykaj nadal, najlepiej na wiosnę, któraś się przyjmie
Wtykaj limki. Ja wiosną wtyknęłam w doniczki, sporo się przyjęło.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.