Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 10:24, 16 cze 2013

Szkoda że nie mogę przesłac i pokazać zapachów, każda z typów macierzanek pachnie inaczej, jedne bardziej słodko inna tak lekko cytrusowo ale wsystkie razem pachną cudnie , szczególnie w słońcu jak otworzę okno do sypialni albo jak wejdę na rabatę i poczochram je troche rękoma

Mam kilka odmian macierzanki, które róznia sie nie tylko kolorem kwiatów : ciemny fiolet, jasny fiolet, białe ale i kształtem i kolorem lisci oraz wysokoscią samych roslin. Oto mój taki trochę "macierzankowy bałagan"

Margarete 10:29, 16 cze 2013

Kwiaty jednej z odmian macierzanki w zbliżeniu - prawda że urocze.....

Nawet te "maluchy" najniższa i najdelikatniejsza z moich macierzanek, tworząca bardzo zwarte poduchy powolutku zabiera soe za kwitnienie, najbardziej ja lubie

Jeszcze dzien, dwa ze słońcem a cała skarpa zakwitnie
Kondzio 10:48, 16 cze 2013

Ślicznie i zazdroszczę zapachów hi hi hi
zbigniew_gazda 11:34, 16 cze 2013

Małgosiu gratuluję pracowitości. Efekty super. Kanciki też dopracujesz powoli. Zachwycił mnie Twój skalniak i macierzanki. A czy macierzanki trzeba na zimę sprzątnąć i na wiosnę rosną od zera? Też mam kawałek skalniaka i nie mogę sobie z nim poradzić. Wymień proszę kilka roślin jakie tam masz, czy bardzo inwazyjne są i jak się sprawują. Pozdrawiam.
regli 11:34, 16 cze 2013

Ślicznie się u Ciebie zrobiło
Ale ja mam tak zwane zboczenie zawodowe i najbardziej mnie interesują zacieki na tym zdjęciu:

Co je powoduje i co tam masz? Klinkier czy zwykła cegła, czy jeszcze cóś innego? Próbowałaś czymś to czyścić?
popcorn 12:04, 16 cze 2013

macierzanki suuuper!!
polinka 12:06, 16 cze 2013

Przyszłam spacerkiem po Twoim ogrodzie się przywitać
Macierzanka po prostu śliczna i naprawdę szkoda, że nie można poczuć bo pewnie zapach cudowny
Zakochałam się w Twoich cudnych gożdzikach.
Pozdrawiam niedzielnie
popcorn 12:09, 16 cze 2013

wow, kawał roboty za Wami!! sporo masz roślinek!! i jak wszystko kwitnie!!
Róża pod lasem piękna, w nóżki bym jej coś posadziła? pomyślę co...
Mala_Mi 14:28, 16 cze 2013

Skarpa z macierzanka super...

I pytanie,,, dlaczego nie dałaś ogranicznika pomiędzy trawnikiem i kamykami... trawa ci będzie przerastać i mieszać się z kamyczkami. ... widziałam, że dawałaś pomiędzy korą a kamykami... I dawałaś jakąś matę z agro pod kamyki, czy tak sypnęłaś na ziemię?? Ja jakoś nie mam przekonania do kamieni na rabatach.. Wszytkie rabaty a kamykami już wykasowałam, albo wykasuję .. ten płukany kamyk jak masz na froncie to jest ok, ale ten biały beznadziejny, szybko się robi brzydki i jest nie do umycia...... praca kopciuszka .. Ładnie to wygląda, ale ja z braku czasu.. szukam rozwiazań ekonomicznych.
Bogdzia 14:38, 16 cze 2013

Cudna ta skarpa z macierzankami. Miałaś świetny pomysł na jej urzadzenie a do tego zapach jako gratisek. Nie mam gdzie takiej urządzic bo od razu bym zmałpowała.Pozdrawiam obydwie Ogrodniczki.