Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

Madzenka 16:22, 18 sty 2014

ewa004 napisał(a)
Bociusiu przytargaj Kaśkę z chmur bo muszę jej powiedzieć że nici z jej pomysłów ,chodź są rewelacyjne
Kasiu juz Ci tłumaczę dlaczego
Budynek gospodarczy jest przy bramie wjazdowej ,wjazd w tej chwili jest bardzo waski i ciężki sprzęt mojego eMusia się w nim mieści .
Praca mojego eMA wymaga częstego jeżdzenia w tę i nazat więc wywalenie tego budynku jest konieczne, a ja rok walczyłam żeby mi chociaż 1,5 metra przy tym murze oddał na kwiaty .
Twoja wizja jest cudowna ,ale moja też nie jest zła a kącik z ciurkadełkiem juz mam więc jak by co tam się schowam

I dobrze wyciep ten budynek będzie wiecej miejsca na ogrod
Kasiek 16:42, 18 sty 2014

bociek napisał(a)
Kasiek, bijac mnie kcesz? Mnie Bocka???? No fiesz, ja na Twoim miejscu bym nie ryzykowala
Chiba siem zamknem w sobie

Ewcia, no wez, nie mozesz malzowi podsunac pomyzla na wjazd w innym niekolidujacym z naszymi pomyslami miejscu???

Bociek Ty se lepiej klekoc co Ci slina na jezyk...toffamy Twoj humor i pomysly literowe
Kasiek 16:43, 18 sty 2014

ewa004 napisał(a)
Bociusiu nie mam innej opcji ,chociaż mam objazd tam za tym murem gdzie mam teraz róże ale tir przejedzie tam tylko latem a jesienią nie da rady ,topi się, taki grzęski teren
Dlatego cza ,i ja to rozumiem

Nie bojaj się Kaśki ona tylko tak groźnie wygląda

ja?? ja ??? ja groznie wygladam ?? siem pytam tak po grzecznemu to ze w Szkopskiej sukience to juz groznie ??
Kasiek 16:50, 18 sty 2014

Ewus, przytargalam siem sama, przylazlam se znowu
Przeczytalam, ale.....czym Ty sie martwisz ? przeciez masz i tak jeszcze duzo miejsca na pomysly i Rubensy
Ale tylko mi tu sprobuj nie wykorzystac tej pieknej cegly.... gdzies na O.jest watek jak mozna wykorzystac to i owo....Pytalas u mnie o roze, tak to nazwa Eden 85 i u mnie rosnie razem z Rubensem. Moze pomysl i o niej ?
Urszulla 17:46, 18 sty 2014

Ewo,
ogarnął nas nowy wirus Edenkowo- clematisowy
rzeczywiście u Ciebie róże pnące na mur
ewa004 18:59, 18 sty 2014

Kasiu wiesz że ten bydynek jest cały z czerwonej cegły tylko że jak 20 lat temu przyszłam tu mieszkać to ta cegła to dla mnie była wiocha nie do ogarnięcia
Jaka ja byłam młoda i głupia ,kazałam tynkować, a wiosna tego roku mało rozwodu nie było tak się uparłam żeby nie tynkować ceglanej ściany przy bukszpanowej.
I dziwisz się chłopu że baby nie rozumie

Jak w zeszłym roku kupiłam sobie lampke do sypialni to rok czasu leżała bo emuś mówi ja poczekam może zanim ją założę już ci się znudzi
Minął rok i miesiąc i kilka dni temu skapitulował i lampę powiesił

ewa004 19:01, 18 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)

I dobrze wyciep ten budynek będzie wiecej miejsca na ogrod

Marzenko wyciapię to straszydło, zaraz będzie inaczej wyglądało ,a 1,5 metra trochę mało ......a może uda się więcej zobaczymy jak to wyjdzie
W każdym razie dobre i tyle
ewa004 19:21, 18 sty 2014

W rosarium jest Edenka
Kasiek 19:30, 18 sty 2014

Ewus usmialam sie z Twojej opowiesci A 1,5 metra...to zawsze 1,5 metra wiecej Widze ze myslisz o Edence, i dobrze, to bedzie piekny komplet
ewa004 19:38, 18 sty 2014

Kasiek a jak myślisz dać tam tylko Edenke czy może pomieszać różne odmiany ?
Jak bym posadziła trzy clematisy to trzy róże wystarcza na te 15 metrów czy mało ?