Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Postawić trawkę nad i...

Postawić trawkę nad i...

noemi 21:30, 03 kwi 2014

Aga, dawno mnie nie było u Ciebie ….ALE MASZ PIĘKNIE!!!!… z lustrem jest WOW sztuka WOW … no podoba mi się bardzo bardzo
Madzenka 22:50, 03 kwi 2014

baraga1904 napisał(a)

...dokładnie Marzenko...nie posadziłąm ani jednego żółtego, ani nie kupiłam nawet żółtego...miałam 10 cebul z Holandii i dokupiłam w B 20 Queenów...no i te 20 to żołtki... 10 jescze nie kwitnie ....

No to klops.... Jedyna pociecha, że sadziłam z białymi, baldorózowymi.... Więc oczopląsu nie bedzie...ale miało byc stylowa..... A ja nawet dzisiaj zakupy w janinie zrobiłam i juz miałam o nich zmienić złe zdanie...
Madzenka 09:19, 05 kwi 2014

Gdzie masz pędraki? Jak je zidentyfikowałaś? Może lepsze nicienie nemasys na pędraki?
baraga1904 09:36, 05 kwi 2014

...wczoraj sadziłam dwa bluszcze kupione w szkółce na jedną ze ścian mojego domu...jedeną roslinkę posadziłam normalnie ale przy sadzeniu drugiej zuwazyłam małążółtą kuleczkę która dala mi do myslenia...rozkopałam korzeń bluszcza i zobaczcie co znalałam... masakra....dziesiątki nowo wylęgłych pędraków...mnóstwo żółtych kuleczek i to białe coś...korzeń bluszcza wypłukałam co do grama ziemi pod woda i dopiero posadziłam, drugiego odkopałam i zrobiłam to samo...wszystkie jajeczka i larwy zabiłam...dla porównania zrobiłam zdjęcie prawdopodobnie nawozu ( mniejsza kulka) i jajeczko pędraka...cała noc sniły mi sie te paskudztwa... em5 z wrotyczem muszę kupic...
...inne miejsce - wybierana ziemia pod altanę - M znalazł w czwartek kilka sztuk białych larw....trzeba znimi walczyc bo mi nowy ogród zjedzą...

zdjęcia tego co było w doniczce!!!!

baraga1904 09:36, 05 kwi 2014

noemi napisał(a)
Aga, dawno mnie nie było u Ciebie ….ALE MASZ PIĘKNIE!!!!… z lustrem jest WOW sztuka WOW … no podoba mi się bardzo bardzo

..dziekuję Madziu... fajnie że zajrzałaś...
butterfly 09:58, 05 kwi 2014

Ja w czwartek lałam Nemasys na te paskudy w żurawkach.
I też trochę żółtych jajeczek znalazłam... od razu rozgniatam... nawet jak to nawóz (nie odróżniam) to i tak musi się rozpuścić...

Madzenka 00:57, 06 kwi 2014

Aga to nie pędraki, to opuchlaki. Białe opuchlaki, szare lub żółtawe to pędraki. Te żółte kulki to nie jaja, to nawóz.
baraga1904 10:10, 06 kwi 2014

butterfly napisał(a)
Ja w czwartek lałam Nemasys na te paskudy w żurawkach.
I też trochę żółtych jajeczek znalazłam... od razu rozgniatam... nawet jak to nawóz (nie odróżniam) to i tak musi się rozpuścić...

...ta rabata nyła zupełnie czysta do tego świństwa - świeża ziemia i bio sugar stosowałam jesienią...obawiam się że teraz wiosną przy okazji róznych nowych nasadzeń już to paskudztwo tam jest...
baraga1904 10:12, 06 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Aga to nie pędraki, to opuchlaki. Białe opuchlaki, szare lub żółtawe to pędraki. Te żółte kulki to nie jaja, to nawóz.

...dla mnie jeden kit....to świństwo i to....na kulkami się zastanawiałam bo te duże były częściowo puste, zdeformowane jakby się coś z nich wykluło wcześniej dlatego stwierdziłąm że to muszą byc jaja.... i tak całe towarzystwo zostało zneutralizowane... to było morderstwo w białych rękawiczkach
butterfly 10:15, 06 kwi 2014

a ja dziś poczytałam w wątku o identyfikacji szkodników o żółtych kuleczkach...Pszczółka identyfikowałą... i że to mogą być nicienie... ale te szkodliwe.... buuu, a ja to znalazłam w powojnikach kupionych niedawno...

i melduje ze moje Queen z biedrony też kwitną na żółto.....buuuu i wrrrr razem ......