Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów...

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów...

ZbigniewG 19:48, 06 lut 2015

Iza miałem wpisać nazwę ale niżej już rozszyfrowana więc tylko potwierdzam Lakeside Cha Cha, 2lata temu pojawiła się u mnie jako NN przypaliłem jej pięty to wyśpiewała prawdę
Katkak 21:08, 06 lut 2015

Izuś dziś dokończyłam buszowanie po Twoim ogrodzie i zakochana jestem w nim bez reszty. Jest jeszcze piękniejszy niż pokazano w Mai. I te cudne detale... Aniołki, zawieszki - rdza tylko dodaje im uroku. Ogród ma duszę. Pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie
Poziomka 21:35, 07 lut 2015

Kuklik napisał(a)
W ubiegłym sezonie zrobiłam wyjątkowo mało zdjęć ogrodu.

Zakochałam się w jarmużu... w nasturcji nie.

No popatrz to mamy odwrotnie, w tym roku mam zamiar wysiewać duże ilości nasturcji. Małam rok nagietek, potem były astry igiełkowe i aksamitki, a w tym roku przyszła pora na nasturcje. Mam już 3 odmiany niskich.
A nasiona jarmużu też kupiłam . Czy możesz napisać kiedy go wysiewałaś ?

Pozdrawiam cieplutko Jasia
Katkak 21:40, 07 lut 2015

Wiecie dziewczyny, że liście nasturcji są genialne do sałatek?
Kuklik 22:32, 07 lut 2015

Jasiu
witaj w moich skromnych progach
Bardzo się cieszę że do mnie zajrzałaś

Jestem absolutnie zachwycona Twoim ogrodem, delektuję się nim po jednym zdjęciu, robię notatki, zachwycam się atmosferą i przepychem. Stworzyłaś niesamowite miejsce... Ale na pewno o tym wiesz

Jarmuż siałam w drugiej połowie maja wprost do gruntu, potem przerwałam siewki brutalnie, zostawiłam cztery. Rosną same, uwielbiam takie rośliny

A nasturcja... teoretycznie spełnia te wymagania ale stanowczo przesadza Wyjechałam na urlop na 2 tygodnie, a po powrocie zastałam taki widok (chyba już wstawiałam to zdjęcie) nasturcje zarosły prawie wszystko, ta góra nasturcji to kosodrzewina przy tarasie Odplątywałam ją z pomidorów, fasolki, buraków...
W tym roku nie chcę nasturcji
no chyba że te niskie odmiany

Kuklik 22:34, 07 lut 2015

Katkak napisał(a)
Izuś dziś dokończyłam buszowanie po Twoim ogrodzie i zakochana jestem w nim bez reszty. Jest jeszcze piękniejszy niż pokazano w Mai. I te cudne detale... Aniołki, zawieszki - rdza tylko dodaje im uroku. Ogród ma duszę. Pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie

Miód na moje serce.... Bardzo dziękuję Kochana jesteś
Kuklik 22:38, 07 lut 2015

ZbigniewG napisał(a)
Iza miałem wpisać nazwę ale niżej już rozszyfrowana więc tylko potwierdzam Lakeside Cha Cha, 2lata temu pojawiła się u mnie jako NN przypaliłem jej pięty to wyśpiewała prawdę

Zbyszku, widzę że masz prawdziwie męskie sposoby na zielone uparciuchy
To dobrze bo będę potrzebowała pomocy jeszcze przy co najmniej dwóch bezimiennych, ale to dopiero wiosną, jak się obudzą, bo nie mam ich zdjęć. Liczę na Ciebie
Kasiek 22:58, 07 lut 2015

Przybieglam szybciutko dopytac sie o Louisa i Johna Tz roze jakby ktos sie pytal Czy moglabys o tych pieknosciach cos wiecej opowiedziec, fotki pokazac?
Kuklik 23:16, 07 lut 2015

Kasiek napisał(a)
Przybieglam szybciutko dopytac sie o Louisa i Johna Tz roze jakby ktos sie pytal Czy moglabys o tych pieknosciach cos wiecej opowiedziec, fotki pokazac?

Napisałam u Ani
Fotek poszukam, bo w tym roku nie zrobiłam
Kasiek 23:31, 07 lut 2015

Zawolasz jak znajdziesz?