Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów...

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów...

monteverde 00:54, 21 lut 2013

Kuklik 11:04, 21 lut 2013

Już mnie męczy ten śnieg, trzeci dzień sypie. Żeby się trochę oderwać od zimy pokażę Wam inny świat, wcale nie ogrodniczy tylko miniaturowy Jakiś czas temu byłam na takim pokazie miniaturowej kolei 1:160. Pociągi jak pociągi, jeździły tam i z powrotem, ale ten mały świat... coś w nim było fascynującego. Zdjęcia kiepskiej jakości, dość ciemno tam było, a z lampą beznadziejnie wychodziło.

Widok z daleka - nic szczególnego

ale z bliska... sami zobaczcie

Kuklik 11:14, 21 lut 2013

Ci mali jakby żyli swoim życiem...

Kuklik 11:18, 21 lut 2013

i na koniec moje ulubione zdjęcie
Kondzio 11:18, 21 lut 2013

Śliczne uwielbiam takie miniatury kiedyś o takich marzyłem ale moich rodziców nie było stać
kaisog1 11:21, 21 lut 2013

Te miniaturowe światy faktycznie zyją swoim życiem Przypomniałaś mi kolejkę z mojego dzieciństwa.... Kiedyś moja mama pracowała na marszałkowskiej a tam, na jednej z witryn była wystawiona taka kolejka.... dzieciaki nosy do tych szyb miały przyklejone wiecznie... i ja też
Przetacznik 14:11, 22 lut 2013

o jak fajnie, że się nad nimi z aparatem pochyliłaś, czarodziejskie to...
Pszczelarnia 17:37, 22 lut 2013

Kuklik napisał(a)
Miło Cie widzieć Alinko
Stwierdzam ze zdziwieniem coraz większym, że im dłużej mam ogród tym mniej w nim odpoczywam. W ubiegłym sezonie słownie jeden raz na leżaku z książką! A normalnie to wyjdę sobie z herbatką posiedzieć, ledwo siądę a widzę - chwasty, róże przekwitają trzeba urwać, dziura nornicy, to truciznę przynieść, albo myślę - nie, no ale się rozrósł, za duży i zasłania, przesadzę, wytnę, a tu pusto, może tamto przenieść, o cukinie trzeba zerwać i tak ciągle... No ale w tym roku postanawiam siedzieć twardo na leżaku...no może tylko pomidory podleję i może jeszcze...

Kukliku, bo Ty aktywnie odpoczywasz w swoim królestwie.
jotka 17:46, 22 lut 2013

Kuklik napisał(a)
Miło Cie widzieć Alinko
Stwierdzam ze zdziwieniem coraz większym, że im dłużej mam ogród tym mniej w nim odpoczywam. W ubiegłym sezonie słownie jeden raz na leżaku z książką! A normalnie to wyjdę sobie z herbatką posiedzieć, ledwo siądę a widzę - chwasty, róże przekwitają trzeba urwać, dziura nornicy, to truciznę przynieść, albo myślę - nie, no ale się rozrósł, za duży i zasłania, przesadzę, wytnę, a tu pusto, może tamto przenieść, o cukinie trzeba zerwać i tak ciągle... No ale w tym roku postanawiam siedzieć twardo na leżaku...no może tylko pomidory podleję i może jeszcze...

Ja mam podobnie I już mam pomysł dla racjonalizatorów... Należałoby skonstruować czasowy zatrzask do leżaków Ogrodnik postanawia odpocząć w leżaczku z książką, to siada, nastawia określony czas wypoczynku i zatrzask klik. Otworzyć można i wyjść z uścisku leżaczka dopiero po wcześniej ustalonym czasie
Kuklik 20:03, 22 lut 2013

Jolu, fantastyczne
Nie mogę przestać się śmiać
Boski pomysł, rewelacja po prostu, bardzo by mi się przydał, i już widzę jak się szamoczę w tym leżaczkowym uścisku, ha ha ha