Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów...

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów...

Kuklik 00:25, 28 lut 2013

Śnieg się stopił, u nas było ponad 5 stopni od rana. Z rosahumusem już zacznę, szczególnie pod brzozami, bo już nic mi tam nie chce rosnąć, a zaraz zaczną się inne prace i nie zdążę, a piszą, że pierwszy raz wczesną wiosną.
monteverde 00:36, 28 lut 2013

U mnie jeszcze jedna litrowa butla z tamtego roku została, ale nie zaczęta więc chyba też podleję gdzie najwięcej potrzeba
Welka 17:50, 28 lut 2013

Witam!
Doczytałam o rosahumusie, nawet nie wiedziałam, że już niedługo trzeba będzie go użyć. U mnie trochę jeszcze to potrwa, bo w kilku miejscach w ogrodzie dość sporo śniegu jeszcze leży, ale może gdzieś za tydzień będę mogła go użyć
Pozdrawiam
Tess 18:31, 28 lut 2013

Widzę, że sezon rozpoczęty
Muszę zobaczyć w necie, jak wyglądają te dalie.
edytuję, bo obejrzałam - są piękne!

I one w doniczkach będą mieszkały, czy to tylko tymczas?
Gabriela 18:45, 28 lut 2013

Kuklik napisał(a)
Śnieg się stopił, u nas było ponad 5 stopni od rana. Z rosahumusem już zacznę, szczególnie pod brzozami, bo już nic mi tam nie chce rosnąć, a zaraz zaczną się inne prace i nie zdążę, a piszą, że pierwszy raz wczesną wiosną.

Kupiłam ten rosahmus w zeszłym roku i leży. Chyba w końcu go użyję.
Kuklik 23:26, 28 lut 2013

Aniu, ale rosahumus jest w proszku, to coś innego będziesz lała

Ewelinko, Gabrysiu polecam, naprawdę świetna sprawa Sprawdzone

Teresko, dalie tylko na razie do doniczek, potem do mini szklarenki, a jeszcze potem do gruntu Wcześniej kwitną. I co najlepsze, równie długo, czyli dłużej W tym roku chcę jeszcze przetestować metodę cięcia chelsea i w maju z bólem serca uciąć połowę tego co urośnie. Zobaczymy. Mają mieć więcej kwiatów
Gabriela 23:31, 28 lut 2013

Nie bój się, na pewno będą miały więcej kwiatów, bo będzie więcej pędów po cięciu, tyle że później zakwitną.
Nie mam miejsca na dalie w doniczkach na wiosnę i kwitną najwcześniej w drugiej połowie lipca, no trudno.
Kuklik 23:39, 28 lut 2013

U mnie cała armia czarnych plastikowych doniczek stoi w salonie na podłodze przy wyjściu na taras
Na razie trzy tace (też czarne), ale to dopiero początek, bo jeszcze nic nie siałam
I jeszcze dzieci nic nie sadziły, a to już u nas tradycja się zrobiła, że coś swojego muszą mieć
W ubiegłym roku moja córka przygotowała samodzielnie ze trzydzieści sadzonek szałwii fioletowej. Też najpierw mieszkały w salonie Syn już zakupił nasiona dyni, będzie się działo
Gabriela 23:45, 28 lut 2013

A ja mam armię w szklarence, ale to taka pora, że to co tam rośnie jeszcze nie może być wyniesione na zewnątrz i przez to jest mniej miejsca, a to miejsce które jeszcze zostało, zajęte jest przez pomidory, ogórki, cukinie, dynie, rozsady kwiatkowe, agapanty, begonie bulwiaste, fuksje i inne z piwnicy. Mus dom rozbudować.
Kuklik 23:52, 28 lut 2013

Gabriela napisał(a)
A ja mam armię w szklarence, ale to taka pora, że to co tam rośnie jeszcze nie może być wyniesione na zewnątrz i przez to jest mniej miejsca, a to miejsce które jeszcze zostało, zajęte jest przez pomidory, ogórki, cukinie, dynie, rozsady kwiatkowe, agapanty, begonie bulwiaste, fuksje i inne z piwnicy. Mus dom rozbudować.

I ziemi dokupić
No wiem, że Ty nie musisz, ale mi by się przydało