Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów...

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów...

Betka 21:25, 01 kwi 2013

Ślicznie u Ciebie muszę koniecznie przejrzeć Twój wątek
Kuklik 21:44, 01 kwi 2013

Aniu, ja czytałam, że karczochy tolerują tylko kilkustopniowy(!) mróz. To prawda? Pisali też, że można wykopać i do garażu, albo okryć... na razie nie nastawiam się na zbiory. Liczę na architektoniczne liście
Przykrywałaś swoje na zimę?
monteverde 22:06, 01 kwi 2013

Kuklik napisał(a)
Aniu, ja czytałam, że karczochy tolerują tylko kilkustopniowy(!) mróz. To prawda? Pisali też, że można wykopać i do garażu, albo okryć... na razie nie nastawiam się na zbiory. Liczę na architektoniczne liście
Przykrywałaś swoje na zimę?

Iza przykrywałam na zimę
danuta_szwajcer 22:33, 01 kwi 2013

Fajnie, ze mnie odwiedziłaś, Twój ogrod juz dawno temu mnie zachwycił,piekne zestawienie kolorow, bylin.Cudne jeżówki, to u Ciebie mogłam zobaczyc ich urode w pełni.No i hosty oj jakie cudne Mam pytanie, czy kupujesz przez internet? czy w szkółkach? mam w planie w tym roku pare odmian dokupic.
Kuklik 22:46, 01 kwi 2013

Danusiu hosty kupuję w kilku sprawdzonych miejscach, wyślę Ci wiadomość na pw.
Pszczelarnia 12:44, 02 kwi 2013

Kuklik napisał(a)
Witaj Anuś, jak po świętach? ja się przejadłam straszliwie

Gosiu, zapytaj raczej jakich pomidorów nie siałam, szybciej bedzie
Poszalałam w pomidorlandii i potem takie skutki:
1. Aunt Giny's Purple
2. Aussie
3. Belive or Not
4. Black Brandywine
5. Black Prince
6. Black Cherry
7. Brandywine Sudduth Strain
8. Cosmonaut Volkow
9. Gardener's Delight
10. Green Grape Cherry
11. Fred Limbaugh
12. Green Sausage
No, to jest jak nałóg... zasiałam po 4 nasiona z każdej odmiany i nie mam pojęcia jak je zmieszczę w ogrodzie gdy urosną
A karczochów sama jestem ciekawa

Kukliku, z doświadczenia powiem, że tak do 50 pomidorów to człowiek jest w stanie wytrzymać ten dobrobyt, powyżej tej liczby mówi "po co mi to"? Ja chyba na targu siędę i będę sprzedawać - i tak zrobię. U nas każdy bierze jak ciepłe bułeczki. Bo ludzie nie wysiewają.

A czym są wyściółkowane wschody?
Kuklik 13:10, 02 kwi 2013

Pszczółko, to jak ja po 4 z każdego to mi wychodzi 48, mieszczę się przed 50
No i liczę się też z tym że nie wszystkie przetrwają moje pikowanie Może połowa dotrwa do dorosłości...
A ta ściółka to wermikulit, inspiracja - Gardeners World. Wymieszałam go też z ziemią zamiast perlitu. Zobaczymy czy coś to da Buziaki Ewuś, nie daj się zasypać śniegowi
Ja w sobotę wybieram się do Berlina na targi ogrodnicze...ciekawe czy tam też jest śnieg, bo to targi w ogrodzie botanicznym, w sensie pod chmurką...
Tamaryszek 19:41, 02 kwi 2013

Witaj Izo! Dziękuję za uznanie dla mojego ogrodu. Po wejściu do Ciebie od razu zapisałam pomysł o posadzeniu orlików przy hostach ( także bardzo je lubię). A tytuł wątku i Twoje słowa we wstępie bardzo przypadły mi do gustu. Ciekawa jestem wrażeń z targów.
danuta_szwajcer 15:43, 03 kwi 2013

Miłych wrażen na targach Ci życze chociaz inny swiat zobaczysz a nie ten śnieżny,ktorego juz wszyscy mamy dosyc
monteverde 15:52, 03 kwi 2013

Kuklik napisał(a)
Pszczółko, to jak ja po 4 z każdego to mi wychodzi 48, mieszczę się przed 50
No i liczę się też z tym że nie wszystkie przetrwają moje pikowanie Może połowa dotrwa do dorosłości...
A ta ściółka to wermikulit, inspiracja - Gardeners World. Wymieszałam go też z ziemią zamiast perlitu. Zobaczymy czy coś to da Buziaki Ewuś, nie daj się zasypać śniegowi
Ja w sobotę wybieram się do Berlina na targi ogrodnicze...ciekawe czy tam też jest śnieg, bo to targi w ogrodzie botanicznym, w sensie pod chmurką...

Iza ja mam zawsze dużo pomidorów, ale potem ładnie schodzą, przetwarzam i dużo rozdaję rodzince przybiegają jak po świeże bułeczki bo wiedzą, że nigdzie tak zdrowego pomidora nie kupią, a ja się cieszę, że im smakują
A w Berlinie rób dużo zdjęć pozdrawiam