Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów...

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów...

Kuklik 23:30, 14 kwi 2013

Specjalnie dla Weroniki - całe niebieskie stoisko

Domki dla owadów - inspiracje dla męża, obiecał, że mi zrobi w tym roku

I ja z nieodłącznym wózeczkiem
monteverde 23:42, 14 kwi 2013

Te rozchodniki w chochlach fajnie wyglądają, jak to nie warto niczego wywalać zdjęcie przy kogutach super, ale ja mam większy wózek pozdrawiam cieplutko
Kuklik 23:45, 14 kwi 2013

A w wózeczku jechały:
1. mak Patty's Plum
2. róża pnąca Laguna
3. piwonia Barbara
4. dzielżany: - Fatamorgana
- Feuersiegel
- Moerheim Beauty
5. liliowiec String Bikini
6. rutewka Elin
7. fenkuł zielony i brązowy
Wyjątkowo mało kupiłam w tym roku, ale i tak bardzo mi się podobało. niezastąpione są widoki i inspiracje Te pierwsze głównie w szklarni, gdzie się schowałam w poszukiwaniu ciepła i koloru.

Kwitły kamelie i różaneczniki Ale pachniało...

Kuklik 23:51, 14 kwi 2013

To jeszcze w cieple...

A tu znowu zimno, nieduże ale wciągające centrum ogrodnicze w uliczce obok. Bardzo mnie zainspirował ten mini ogród.

Aniu, też uważam, że przydałby mi się większy wózek Nigdy się nie mieszczę z zakupami
Kuklik 23:54, 14 kwi 2013

Leida napisał(a)
Iza, szybciutko się pochwal zakupami bo jestem ogromnie ciekawa co tam kupiłyście.

A wiesz, że tym razem czuję, że nasze poszukiwania zakończyły się sukcesem? To musi być on i mam nadzieję, że to się juz za dwa miesiące potwierdzi. Bo inaczej to będę mogła założyć narodową kolekcję maków. Tyle ich juz nazbierałam szukając tego jedynego.

Dzięki za namiary na Centrum, okazało się naprawdę świetne. Buszowalismy tam z 1,5 godziny.

I pozdrowienia dla siostry. Szkoda tylko, że było tak mało czasu na pogadanie ale mam nadzieję, że nadrobimy wkrótce.

Haniu, też mam nadzieję, że to on To moje czwarte podejście

Do zobaczenia jak najszybciej
Kuklik 23:59, 14 kwi 2013

Weroniko, Danutko dzięki za gratulacje Przekażę dzieciom Ja zawsze miałam wsparcie od mojej mamy, staram się teraz dać je moim dzieciom, chociaż nie zawsze jest łatwo.
monteverde 23:59, 14 kwi 2013

Barbarę mam ja za to kupiłam lady Annę, sadzonkę pozyskaną z Ogrodu Botanicznego w Poznaniu ale szkoda, że więcej nie kupiłaś liliowca String Bikini w tamtym roku kupiłam w Lilypolu i mi nie wyszedł, a tak mi na nim zależy a z tym makiem macie pierepałki Leida też

Przetacznik 20:00, 15 kwi 2013

Kuklik napisał(a)
Specjalnie dla Weroniki - całe niebieskie stoisko

ho, ho dziękuję bardzo mi miło, jakie tam różności ciekawe...
Kuklik 21:41, 15 kwi 2013

monteverde napisał(a)
Barbarę mam ja za to kupiłam lady Annę, sadzonkę pozyskaną z Ogrodu Botanicznego w Poznaniu ale szkoda, że więcej nie kupiłaś liliowca String Bikini w tamtym roku kupiłam w Lilypolu i mi nie wyszedł, a tak mi na nim zależy a z tym makiem macie pierepałki Leida też

Liliowca kupiłam ostatniego ale mam gdzieś wizytówkę tej szkółki, chyba wysyłają. To moje drugie podejście do tego liliowca, padł mi ubiegłej zimy, ale to była bardzo nietypowa zima, wiele rzeczy padło, więc mam nadzieję, że tym razem się uda Piękny jest...
W tym roku po raz pierwszy przezimowała mi w gruncie werbena patagońska, dziw jakiś
kaisog1 22:30, 15 kwi 2013

Iza mam nadzieje, że trafiłaś w końcu w tego upragnionego maka Same cudeńka tam widzę... i na Twojej liście.... no pięknie