Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów...

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów...

vita 19:34, 03 kwi 2013

Hej, Iza. Ćwiczyłaś gimnastykę artystyczną? Twój wyskok, kikadziesiąt stron wstecz coś mi tak podpowiada. Fajnie tu u Ciebie, trochę własnego ogródka, trochę zapożyczonych klimatów, ogólnie ciepło i tak twórczo. Mam prośbę, czy możesz opisać mi zapach wieczornika damskiego? Wiem, że masz i lubisz. Jak lubisz, to może się postarasz?
Jak pachnie wieczornik damski? Mam zamiar wprowadzić go do ogródka i wiążę z jego zapachem duże nadzieje. To jak? Opiszesz?
Kuklik 23:50, 03 kwi 2013

O matko, opisać zapach.......jak wakacyjny wieczór na wsi... i jak cykanie świerszczy...i jak cukierki z odrobiną maciejki i wiatru...
Za dnia nie pachnie. I jest piękny
W ubiegłym roku w Anglii kupiłam nasiona białego wieczornika Posiałam teraz część na parapecie, bo się nie mogę doczekać, a jak przyjdzie wiosna to resztę do ogrodu
oczywiście wiesz, że wieczornik się szybko starzeje? i ciągle trzeba się starać o nowe...

Ja to zdjęcie ze skokiem chyba jakoś źle opisałam Już raz ktoś mnie podejrzewał o takie umiejętności
Tam na zdjęciu jest moja córka Ola, prawie 13-letnia. Jest tancerką od 7 lat, tańczy nowoczesny taniec sportowy, trzeci raz w tym roku zakwalifikowała się do kadry narodowej i latem jedzie na mistrzostwa Europy. Syn zresztą też, żeby nie było, że o nim zapomniałam, bo czytają czasem co tu piszę. Potrafi też różne salta i inne cuda, niestety posiadanie usportowionych dzieci nie wpływa na umiejętności mamy a szkoda...
monteverde 00:10, 04 kwi 2013

Fajna pasję mają dzieciaki, też kiedyś tańczyłam w zespole, ale nie taniec sportowy pozdrawiam Iza
vita 17:58, 04 kwi 2013

Ale! Jak potrafisz opisać zapachy. 'Maciejka i wiatr', to porównanie, które kupuję w ciemno.
Nie wysiałam jeszcze swoich nasion, ale zrobię to na dniach.
Ze zdjęć, które pokazałaś, to mnie zaintrygowało. Liście wokół powojnika, co to za pnącze? Dławisz?

Kuklik napisał(a)

Kuklik 10:34, 05 kwi 2013

vita napisał(a)
Ale! Jak potrafisz opisać zapachy. 'Maciejka i wiatr', to porównanie, które kupuję w ciemno.
Nie wysiałam jeszcze swoich nasion, ale zrobię to na dniach.
Ze zdjęć, które pokazałaś, to mnie zaintrygowało. Liście wokół powojnika, co to za pnącze? Dławisz?

To jest wierzba płożąca. Wiosną, jak kiedyś przyjdzie, będzie miała piękne bazie...
Przetacznik 19:59, 06 kwi 2013

Wierzba płożąca, do tego z baziami w odpowiednim czasie... Wonny wieczornik damski... jak to brzmi! Cuda u Ciebie, rarytasy nowe poznaję i bardzo mi się to podoba.
I gratulacje dla dzieci, co za sukcesy! : )
Leida 22:14, 07 kwi 2013

Iza, szybciutko się pochwal zakupami bo jestem ogromnie ciekawa co tam kupiłyście.

A wiesz, że tym razem czuję, że nasze poszukiwania zakończyły się sukcesem? To musi być on i mam nadzieję, że to się juz za dwa miesiące potwierdzi. Bo inaczej to będę mogła założyć narodową kolekcję maków. Tyle ich juz nazbierałam szukając tego jedynego.

Dzięki za namiary na Centrum, okazało się naprawdę świetne. Buszowalismy tam z 1,5 godziny.

I pozdrowienia dla siostry. Szkoda tylko, że było tak mało czasu na pogadanie ale mam nadzieję, że nadrobimy wkrótce.
danuta_szwajcer 22:26, 07 kwi 2013

Kuklik napisał(a)
O matko, opisać zapach.......jak wakacyjny wieczór na wsi... i jak cykanie świerszczy...i jak cukierki z odrobiną maciejki i wiatru...
Za dnia nie pachnie. I jest piękny
W ubiegłym roku w Anglii kupiłam nasiona białego wieczornika Posiałam teraz część na parapecie, bo się nie mogę doczekać, a jak przyjdzie wiosna to resztę do ogrodu
oczywiście wiesz, że wieczornik się szybko starzeje? i ciągle trzeba się starać o nowe...

Ja to zdjęcie ze skokiem chyba jakoś źle opisałam Już raz ktoś mnie podejrzewał o takie umiejętności
Tam na zdjęciu jest moja córka Ola, prawie 13-letnia. Jest tancerką od 7 lat, tańczy nowoczesny taniec sportowy, trzeci raz w tym roku zakwalifikowała się do kadry narodowej i latem jedzie na mistrzostwa Europy. Syn zresztą też, żeby nie było, że o nim zapomniałam, bo czytają czasem co tu piszę. Potrafi też różne salta i inne cuda, niestety posiadanie usportowionych dzieci nie wpływa na umiejętności mamy a szkoda...

Brawo dla rodzicowbo to od rodzicow zalezy bo takie daliscie im możliwosci i brawo dla zdolnych dzieci to takie wazne jak sie ma swoje zainteresowania i pasje i jeszcze jak sie odnosi takie sukcesy musze poczytac o wieczorniku bo chyba nie znam i pochwal sie zakupami pozdrawiam
monteverde 00:09, 09 kwi 2013

Iza czy Ty zabłądziłaś w drodze powrotnej z Berlina czekamy na Twoje zakupki, pochwalisz się? pozdrawiam
Kuklik 23:26, 14 kwi 2013

Nie zabłądziłam, nie zabłądziłam Wróciłam w poniedziałek, ale tyle miałam pracy, że się nie dało wcześniej Relację z Berlina Danusia zamieściła ( co za niespodzianka była miła, nie miałam pojęcia, że się wybiera), ja tylko parę fotek moim okiem
Brama wejściowa do Ogrodu Botanicznego obiecująca rozkosze ogrodnicze...

Jeszcze nigdy w czasie tych targów nie było tak zimno, w ubiegłym roku kwitły tulejniki, a teraz śnieg

Inspiracje...