Cytuję: "i na koniec nieudane moim zdaniem oczko w centrum ogrodu widoczne dodatkowo z okna salonu i jadalni

i tu proszę o pomoc w jego zmianie....będę wdzięczna za sugestie"
Anitko, a możesz zrobić zdjęcie większego planu ogrodu, najlepiej z góry? I napisz mi jakie ta rabata ma wymiary?
Tak na pierwsze spojrzenie, to : podniosłabym tę rabatę tworząc taki niewielki garb. Urządziłabym tam wrzosowisko i umieściłabym tego bonsai centralnie na środku, jako soliter .Resztę znajdujących się tam roślin przesadziłabym w inne miejsce, tak jak przeniosłabym tę uroczą budkę dla ptaków

Jeśli wrzosowisko nie ma tam szans na przeżycie, to idealne byłyby niskie trawki w dużej masie.
A ja z kolei mam pytanie odnośnie Twojego trawnika z rolki. Dawno Ci go założyli? Jesteś zadowolona?
U mnie podłoże było idealnie przygotowane, ale rolki trawy miały nierówne podłoże (raz grubsze, raz cieńsze) i teraz jak idę po tym trawniku, to to czuję. Poza tym czuję też krawędzie pomiędzy kolejnymi pasami rolki. Poza tym wylęgły mi się na nim masowo jakieś grzyby ohydne

Dostałam od tej kobitki, co nam ten trawnik zakładała Falcon, ale ciągle u nas pada. Nie ma dnia bez deszczu.