Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Madzenka 19:37, 18 lip 2013

Kondzio nie szalej, usiądż na fotelu pod pergolą i naciesz się ogrodem
Madzenka 19:41, 18 lip 2013

A ja się zapytowuję od czego ten kryzys? Jak nie ma ochoty w tym roku sadzić to nie kupuję i nie sadzę... Jak mnie najdzie ochota to coś kupie. Presja ogrodowiska aby ciągle coś sadzić jest zabójcza hihi

Na chwasty mam korę, widziałeś nawet w przejściu do bajzlowni.... Nie rosna tak chwasty, chociaż nie przepadam za korą.... Ale zdecydowanie mniej pracy
Kondzio 21:44, 18 lip 2013

hanka_andrus napisał(a)
Mnie wiele roślin się podoba, ale od chcenia do zakupienia jest wiele godzin myślenia czy warto?
Przeważnie rezygnuję.
Darowane przyjmuję, ale już mogę chodzić między stoiskami i tylko podziwiać. Wyrośniesz z tego.
Trzymaj fason i nie kwękaj, masz super ogród! Chyba,że chcesz u siebie Maję gościć, to też zęby zaciśnij i do roboty!
Pozdrawiam
hi hi hi żadnej Maji
Kondzio 21:45, 18 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
A ja się zapytowuję od czego ten kryzys? Jak nie ma ochoty w tym roku sadzić to nie kupuję i nie sadzę... Jak mnie najdzie ochota to coś kupie. Presja ogrodowiska aby ciągle coś sadzić jest zabójcza hihi

Na chwasty mam korę, widziałeś nawet w przejściu do bajzlowni.... Nie rosna tak chwasty, chociaż nie przepadam za korą.... Ale zdecydowanie mniej pracy
ale wydawał bym majątek na korę co roku
Kondzio 21:45, 18 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Kondzio nie szalej, usiądż na fotelu pod pergolą i naciesz się ogrodem
hi hi hi nie mam czasu
Kondzio 21:46, 18 lip 2013

Gardenarium napisał(a)
Konrad, spieszę donieść, że topiary mam nie pociete, częsciowo tylko i co ? i nic.
Dziś mam gości z Ogrodowiska - Tengel przyjeżdza hehe, ale się nie rozdwoję, jak widzisz i u mnie nie porobione jest. Teraz skoszę trawę, reszta poczeka.
to mi poprawiłaś humor hi hi hi juz lepiej robiłem cały dzień w ogrodzie nawet sporo posadziłem
Kondzio 21:47, 18 lip 2013

anax napisał(a)
Kondzio, Ty chcesz być perfekcyjny ogrodnik, a wierz ,że nadgorliwość jest gorsza niż faszyzm
Obawiam się , że wszyscy początkujący, zakładający ogrody, chcieliby mieć efekt już, natychmiast, ale to nie do przeskoczenia. Myślę , że Koledze kilkudniowy odwyk się przyda, to wróci na właściwe tory, bo chyba wpadł w amok
Pozdrawiam
hi hi hi hi
AgnieszkaW 21:53, 18 lip 2013

Kondziu, a ja dzisiaj troszkę pracowałam w ogrodzie, a troszkę się leniwiłam, bo mi się nie chcialo, bo gorąco było - i świat się nie zawalił (czytaj ogród). Pozdrawiam
Kondzio 21:55, 18 lip 2013

Michalina napisał(a)

Anito, dokładnie. Kiedyś po kolejnej "orce" przyszła refleksja. Też straciłam radość z posiadania myśląc tylko "tu wypielić trzeba, tu przyciąć itd" żadnej radości.Teraz idę kiedy mam chęć., może robię dłużej ale mam przyjemność.Idealnie by było gdyby sztab ludzi przy tym pracował ale wtedy...to nie miałoby sensu.Bo ogród jest dla mnie a nie dla innych.Wnuczka mi mówi "babciu, wyluzuj"

Kondziu, nigdy nie będziesz zadowolony po gdy już osiągniesz "tan idealny" zobaczysz kolejny i kolejny.
Mały Książę też miał problem " bo jak miał jedną kochać gdy zobaczył tysiąc róż" .
Ja już jakiś czas temu to zrozumiałam i już nie patrzę na swój poprzez pryzmat innych.
Zgadzam się z tym ale ja niestety dopiero się tego uczę i mam nadzieje że się nauczę hi hi hi
Kondzio 21:58, 18 lip 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Kondziu, a ja dzisiaj troszkę pracowałam w ogrodzie, a troszkę się leniwiłam, bo mi się nie chcialo, bo gorąco było - i świat się nie zawalił (czytaj ogród). Pozdrawiam
Ja się narobiłem bo przeniosłem się do cienia hi hi hi