Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Kondzio 10:45, 17 lip 2013

grazyna napisał(a)

Nie tylko Ty nie dajesz rady Ja nie dość, że czasowo ograniczona jestem i z wiedzą nie najlepiej
moze masz racje potrzebuje kogoś kto ze mną to upozatkuje mój haos
Kondzio 10:47, 17 lip 2013

Zeta napisał(a)
Dasz radę i z pieleniem i z nasadzeniami ....jak nie Ty to kto????
nie wiem hi hi hi
Milka 11:42, 17 lip 2013

Kondzio napisał(a)
zgadza się tylko z jednej strony zaczynam do z drugiej zarasta nie mam czasu sadzić roślin bo na okrągło plewie i nie mogę skończyć bo jak nie koszenie to pada lub jest tak gorąco że pracuję wolniej i zajmuję mi to trzy razy wolniej

jak to czytam, to jakbys o mnie pisał!
wiesz, że mam tak samo, nie wyrabiam, widziałeś, a jeszcze cały tydzień praca i rodzina i wszystko inne.....ale co tam, powoli, bo ogród ma też cieszyć, patrze na to co ładne i humor i siły wracają popatrz może tak samo!
Kondzio 12:09, 17 lip 2013

irena_milek napisał(a)

jak to czytam, to jakbys o mnie pisał!
wiesz, że mam tak samo, nie wyrabiam, widziałeś, a jeszcze cały tydzień praca i rodzina i wszystko inne.....ale co tam, powoli, bo ogród ma też cieszyć, patrze na to co ładne i humor i siły wracają popatrz może tak samo!
wlasnie napatrzylem się na wasze ogrody i wpadłem w kompleksy
hanka_andrus 12:14, 17 lip 2013

Konrad! Ty znowu w dołku? Po wizycie u tak miłych ogrodniczek?
No to muszę się za Ciebie wziąć, ty bambusie zatracony!
Ogród, to nie łazienka, sterylnie być nie musi! A i w niektórych łazienkach różnie bywa!
Jak nie zrobisz dziś, zrobisz kiedy indziej, posiedź trochę w cieniu, bo ciebie chyba przygrzało!
Idź na spacer na łąkę, popatrz jaki tam chaos, a wszyscy się zachwycają łąkami.
Właśnie z takiego spaceru wróciłam, za godzinkę wstawię fotki u siebie.
Łaziłam po ścieżkach leśnych, zamiast w ogrodzie coś robić, ale ścieżki mam o krok od domu, a ogród 10 km dalej. I co? ktoś płacze? Ogród na pewno nie! Żabki i jaszczurki się cieszą, że im nie zasłaniam słońca, a kos o rodzinę spokojny.
Cóż to jest na przeciwko wieczności? Nic to! Więc ciesz się chłopie, że żyjesz, i żyj chwilą, raduj się widokiem kwiecia, szumem strumyka, pięknie jest! A czy roślinka jasna rośnie koło ciemnej, czy jednak nie ma koło niej kontrastu, to nic nie znaczy. Każda rwie się do życia, bo jej czas nastał.
Dorównać do ogrodowych standardów warto, ale czy będziemy mieć czas na delektowanie się efektem?
Pozdrawiam!/wybacz mi bambusa, proszę/
grazyna 12:21, 17 lip 2013

Mądrości Hanusi są zawsze na czasie !
Kondzio 14:08, 17 lip 2013

hanka_andrus napisał(a)
Konrad! Ty znowu w dołku? Po wizycie u tak miłych ogrodniczek?
No to muszę się za Ciebie wziąć, ty bambusie zatracony!
Ogród, to nie łazienka, sterylnie być nie musi! A i w niektórych łazienkach różnie bywa!
Jak nie zrobisz dziś, zrobisz kiedy indziej, posiedź trochę w cieniu, bo ciebie chyba przygrzało!
Idź na spacer na łąkę, popatrz jaki tam chaos, a wszyscy się zachwycają łąkami.
Właśnie z takiego spaceru wróciłam, za godzinkę wstawię fotki u siebie.
Łaziłam po ścieżkach leśnych, zamiast w ogrodzie coś robić, ale ścieżki mam o krok od domu, a ogród 10 km dalej. I co? ktoś płacze? Ogród na pewno nie! Żabki i jaszczurki się cieszą, że im nie zasłaniam słońca, a kos o rodzinę spokojny.
Cóż to jest na przeciwko wieczności? Nic to! Więc ciesz się chłopie, że żyjesz, i żyj chwilą, raduj się widokiem kwiecia, szumem strumyka, pięknie jest! A czy roślinka jasna rośnie koło ciemnej, czy jednak nie ma koło niej kontrastu, to nic nie znaczy. Każda rwie się do życia, bo jej czas nastał.
Dorównać do ogrodowych standardów warto, ale czy będziemy mieć czas na delektowanie się efektem?
Pozdrawiam!/wybacz mi bambusa, proszę/
hi hi hi masz racje Haniu uwielbiam cię bardzo bardzo dziekuje
Kondzio 14:09, 17 lip 2013

grazyna napisał(a)
Mądrości Hanusi są zawsze na czasie !
zgadzam się
renatamama3 14:22, 17 lip 2013

Konrad ,ej pokazuję paluszkiem,jak ty w padniesz w doła to ja też ,bo plewię ,plewie i końca nie widać w dodatku ,sąsiednia działka z trawskiem na 2 metry i się rozsiewa ,byłam u sołtyski rozłożyła ręce ,gmina nie może przymusić do posprzątania ,a działka należy do rodziny adwokatów.Chłopie ,wyjdź ,przejdź się z kubkiem kawy ,popatrz do siebie i do sąsiada i zdystansuj się, ogrody powstają latami .Jak zrobisz wszystko w tym roku to co będziesz robił w przyszłym?
Kondzio 16:28, 17 lip 2013

renatamama3 napisał(a)
Konrad ,ej pokazuję paluszkiem,jak ty w padniesz w doła to ja też ,bo plewię ,plewie i końca nie widać w dodatku ,sąsiednia działka z trawskiem na 2 metry i się rozsiewa ,byłam u sołtyski rozłożyła ręce ,gmina nie może przymusić do posprzątania ,a działka należy do rodziny adwokatów.Chłopie ,wyjdź ,przejdź się z kubkiem kawy ,popatrz do siebie i do sąsiada i zdystansuj się, ogrody powstają latami .Jak zrobisz wszystko w tym roku to co będziesz robił w przyszłym?
ja bym chciał juz tylko plewic ewentualnie dobierać nowe dodatki i wybierać kolory a tak to juz jest ze mną tak złe i tak nie dobrze muszę jakoś się wziasc za siebie