Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Kondzio 21:59, 18 lip 2013

Anita1978 napisał(a)
Ania ma rację. Ja w tym roku podziwiam zakupy i przeróbki u innych . No i w końcu zauważyłam że rośliny rosną i to bardzo! I bez dosadzania robi się busz

hi hi hi ja cały czas buduje mój ogród
viva 21:59, 18 lip 2013

Kondziu, ja też donoszę, że dzisiaj strasznie leniuchowałam, było gorąco, źle się czułam i ogród musi czekać. A roboty wszędzie mnóstwo. Nigdy nie mam zrobione wszystko na czas.
Kondzio 22:01, 18 lip 2013

asc napisał(a)
Kondzio, wczoraj miałam dociąć kulki co zaczęłam i posadzić do donic irysy, a .. docięłam tuje... na szczęście posadziłam irysy.. Jak się nie ma planu, nie ma sie frustracji, że nie zrobione
Ogród ma cieszyć, a nie być efektem pracy galerniczej.
Jak Cię denerwuje bałagan i nie ogarniasz to pytanie nr 1.. po cholerę kupujesz kolejne rośliny, po cholerę poszerzasz rabaty, i sadzisz róże przy których jest najwięcej roboty i w dodatku takiej, że człek jak po walce z bandą dzikich kotów.. W dodatku róże w kamykach.. kto te płatki wyzbiera???? Ja patrzę pod kątem również praktycznym, by zrobić i się nie narobić... bo wiem, że dużego ogrodu w pojedynkę nie ogarnę w detalach... wiec przerabiam wszytko co może drażnić moje oko.
Musisz postawić sobie pytanie co wolisz i co chcesz.... zrobić rachunek sił do zamiarów...
Zmniejsz rabaty, zrób proste linie.. wtedy mniej koszenia i łatwiejsze. Zlikwiduj część roślin pracochłonnych,.
Jak Ci żal to pogódź sie z tym co jest, a nie ciągle płaczesz... i dalej dokupujesz rośliny...
Masz ładnie, niejeden ogrodnik tak chciałby mieć i tyle i takich roślin .

Aniu masz racje i już się poprawiam kofam cię
Kondzio 22:04, 18 lip 2013

viva napisał(a)
Kondziu, ja też donoszę, że dzisiaj strasznie leniuchowałam, było gorąco, źle się czułam i ogród musi czekać. A roboty wszędzie mnóstwo. Nigdy nie mam zrobione wszystko na czas.
hi hi hi hi ja pracowałem i cały weekend będę pracować mam tyle roboty że nie wiem gdzie ręce włożyć i nie mam czasu marudzić hi hi hi
Kondzio 22:05, 18 lip 2013

hanka_andrus napisał(a)
Mnie wiele roślin się podoba, ale od chcenia do zakupienia jest wiele godzin myślenia czy warto?
Przeważnie rezygnuję.
Darowane przyjmuję, ale już mogę chodzić między stoiskami i tylko podziwiać. Wyrośniesz z tego.
Trzymaj fason i nie kwękaj, masz super ogród! Chyba,że chcesz u siebie Maję gościć, to też zęby zaciśnij i do roboty!
Pozdrawiam
Haniu już trzymam śmierdzę gnojówą z pokrzyw hi hi hi
Mirka 22:21, 18 lip 2013

Kondzio napisał(a)
Haniu już trzymam śmierdzę gnojówą z pokrzyw hi hi hi
Co nią podlewasz i jak często
Kondzio 22:32, 18 lip 2013

w stawie zdjęcia z ogrodu Japońskiego we Wrocławiu
to jeszcze przed hi hi hi

Kondzio 22:39, 18 lip 2013

i tu już zdjęcia z ogrodu

Kondzio 22:46, 18 lip 2013