Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Kondzio 11:47, 07 sie 2013

anna_g napisał(a)

Bardzo cenne przypomnienie także i dla mnie... Szefowo dziękuję bardzo
hihihi
Ola54 12:19, 07 sie 2013

Kondziu, ja Moniki ogród obserwuję od początku jego powstawania i nie raz miałam ochotę przerabiać tak,żeby było w miarę podobnie bo jak patrzyłam na swój to miałam wątpliwości.Teraz okazuje się,że ona swój przerabia czyli musiałabym znowu przerabiać swój. Sam widzisz,że to nie ma sensu.Inny układ działki i już to co u niej pasuje niekoniecznie by się sprawdziło w innym miejscu.
Moni miała od początku wizję która pasuje do jej domu-prawdziwego dworku [którym jestem zachwycona]. Nawet jej wielka okrągła rabata przed domem nie przed każdym wejściem będzie pasowała.I jest bardzo konsekwentna w swoich planach
Danusia ma rację- moje rabaty bylinowo - różane są teraz puste i gdyby nie to,że dosadzam zimozielone byłoby brzydko , nieciekawie i pusto.I też nie jestem zadowolona ale.....
Agnieszka_B 17:53, 07 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
My też mamy ogrodowe kłopoty, bo kto ich nie ma, ale trudno, trzeba lubić, co się ma i nie popadać z tego powodu w kompleksy. I jeszcze jedno ci powiem: perfekcjonista (w każdej dziedzinie) to człowiek nieszczęśliwy, bo ciągle widzi jakieś niedoróbki i chce poprawiać, w związku z tym pytam, czy warto mieć tak wszystko perfekcyjnie i być wiecznym malkontentem?

Aga dziekuję za te słowa
Agnieszka_B 17:58, 07 sie 2013

Konrad, pozdrawiam serdecznie
Gardenarium 21:31, 07 sie 2013

Kondzio napisał(a)
Zbysiu masz całkowitą rację Danusi projekty pomysły są super byłem i jestem w mnich zakochany na zabuj tylko mój ogród już istnieje i włożyłem w niego dużo pracy i pieniędzy Żeby osiągnąć taki ogród jak Danusi trzeba go zrobić od początku ciężko mi by było osiągnąć go teraz lub było wręcz nie możliwe Dlatego muszę wyciągnąć z mojego ogrodu jak najwięcej z tego co już jest

Kondziu, mnie nie o to chodziło, że ma byc taki jak mój, tylko żeby wyważyć zimozielone dodane do kwiatów

Instagram Ogrodowiska
Kondzio 21:48, 07 sie 2013

Gardenarium napisał(a)

Kondziu, mnie nie o to chodziło, że ma byc taki jak mój, tylko żeby wyważyć zimozielone dodane do kwiatów
wiem Danusiu wiem i tak sobie nie radzę z ułożeniem tego co mam myślę że będę sie z tym ogrodem kolebał kilka lat lub nigdy jak będę sam go aranżował no ale cóż takie życie na pewno będę trzymał się twoich zasad tak bardzo bym chciał go dopieścić ale nie mam tego daru
Kondzio 21:48, 07 sie 2013

Agnieszka_B napisał(a)
Konrad, pozdrawiam serdecznie
pozdrawiam
Gardenarium 21:51, 07 sie 2013

Może nie dosadzaj, bo ja teraz robię przeróbkę pewnego ogrodu i jak 30% wykopałam to od razu ładniej się zrobiło

Instagram Ogrodowiska
Kondzio 21:51, 07 sie 2013

Michalina napisał(a)
Kondziu, ja Moniki ogród obserwuję od początku jego powstawania i nie raz miałam ochotę przerabiać tak,żeby było w miarę podobnie bo jak patrzyłam na swój to miałam wątpliwości.Teraz okazuje się,że ona swój przerabia czyli musiałabym znowu przerabiać swój. Sam widzisz,że to nie ma sensu.Inny układ działki i już to co u niej pasuje niekoniecznie by się sprawdziło w innym miejscu.
Moni miała od początku wizję która pasuje do jej domu-prawdziwego dworku [którym jestem zachwycona]. Nawet jej wielka okrągła rabata przed domem nie przed każdym wejściem będzie pasowała.I jest bardzo konsekwentna w swoich planach
Danusia ma rację- moje rabaty bylinowo - różane są teraz puste i gdyby nie to,że dosadzam zimozielone byłoby brzydko , nieciekawie i pusto.I też nie jestem zadowolona ale.....
masz całkowitą rację i dlatego chciałem taki styl zmieszać jak Monika z cisami i bukszpanem z iglakami bo to mam w moim ogrodzie i chcę to wykorzystać
Kondzio 21:53, 07 sie 2013

Gardenarium napisał(a)
Może nie dosadzaj, bo ja teraz robię przeróbkę pewnego ogrodu i jak 30% wykopałam to od razu ładniej się zrobiło
dosadzać na razie nie będę tylko chcę wykorzystać te rośliny które juz mam ewentualnie dołożyć róż które kocham na zabój hi hi hi ale to się okażę