Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

anna_g 22:34, 06 sie 2013

Gardenarium napisał(a)
Posadź to samo co u Moniki, zapytaj dokładnie co tam ma i po prostu naśladuj. Powtarzaj rosliny te same na całej rabacie.

Danusia jednym (no dobra dwoma) zdaniem dała Ci bardzo dobry pomysł... Przynajmniej dopóki nie znajdziesz lepszego rozwiązania... na ogród oczywiście... Jeśli chcesz tylko przekomponować a nie zmieniać to to jest pomysł genialny w swej prostocie. Przynajmniej wiesz czego chcesz i możesz to zobaczyć i w którą stronę iść
Ogród romantyczno-rustykalny, ach... jak ja lubię takie romantyczno-rustykalne... niekoniecznie tylko ogrody... Pamiętasz, że miałam remont... robiliśmy kuchnię m.in. Jest właśnie w stylu rustykalnym, a teraz myślę jak ją tu jeszcze zrobić choć trochę romantyczną (o ile kuchnia być taka może ) I prawdę powiedziawszy też nie wiem Ale pomału, po troszku, po kawałku, z czasem.. Bo i też styl rustykalny kojarzy mi się ze spokojem, naturą, patyną, czasem który płynie...
Ogrodu takiego nie zrobię, nie posadzę tylu kwiatów, nie będę miała wielkich rabat bylinowych, różanych, kwiatowych - co nie znaczy że nie będę miała wcale... Ale na romantyczno-rustykalny ogród nie mam ani czasu ani siły ani wsparcia ani środków.... Więc zakupiłam latarenki, włożyłam w nie świece, oplątałam powojnikiem, zapaliłam, zapaliłam ognisko i... zaprosiłam przyjaciół... było przemiło, romantycznie, przytulnie, spokojnie... nie na całości ale przynajmniej w części- czasami to musi wystarczyć...I właściwie można powiedzieć, że nie tylko ogrodu to dotyczy... A i tak najważniejsza jest atmosfera jaką tworzą ludzie... otoczenia może tylko ją pięknie podkreślać.
Oj, Konrado, przepraszam, rozpisałam się u Ciebie Wybacz proszę... Chciałam tylko podzielić się z Tobą moją obecną wersją ogrodu "romantycznego" Dobrej nocy
Kondzio 22:43, 06 sie 2013

hi hi hi bardzo mi sie podoba twoja wersja takiego ogrodu hi hi hi Dziękuje
Kondzio 22:43, 06 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Rozumiem Kondziu, to forum ogrodnicze. Głowa do góry: po burzy zawsze wychodzi słońce, musi być dobrze, chi, chi.
bociek 22:43, 06 sie 2013

Kondzio, uszy do gory, piers do przodu i nie marudzimy. Ja wiem, ze czasami caly swiat nam staje okoniem a ludzie koscia w gardle, ale poki jestes zdrowy, masz dach nad glowa i przyjaciol wokol to jestes szczesciarzem. I tego sie trzymaj. A w ogrodzie co nagle to bajzlownia Nie spiesz sie, nie od razu wszystko, a bedzie dobrze. No i sluchaj Danusi

Sciskam hihihi. I wylaz z dola
bociek 22:46, 06 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
perfekcjonista (w każdej dziedzinie) to człowiek nieszczęśliwy, bo ciągle widzi jakieś niedoróbki i chce poprawiać

Swiete slowa, oj jeszcze jak swiete
Kondzio 22:46, 06 sie 2013

bociek napisał(a)
Kondzio, uszy do gory, piers do przodu i nie marudzimy. Ja wiem, ze czasami caly swiat nam staje okoniem a ludzie koscia w gardle, ale poki jestes zdrowy, masz dach nad glowa i przyjaciol wokol to jestes szczesciarzem. I tego sie trzymaj. A w ogrodzie co nagle to bajzlownia Nie spiesz sie, nie od razu wszystko, a bedzie dobrze. No i sluchaj Danusi

Sciskam hihihi. I wylaz z dola
już co raz lepiej
alinak 00:34, 07 sie 2013

Konrad chyba do ciebie muszę wpaść i zamieszać wiatr.tylko sobie jutro dokładnie obejźe jeszcze raz ogród Monic
Gardenarium 05:40, 07 sie 2013

Konrad, widzę, że zmieniasz upodobania i już nie lubisz za bardzo moich wersji, jednak przestrzegam nieco nad robieniem takiej rabaty bylinowo różanej, ona może być piękna tylko przez chwilę, a ogród powinien być piękny przez cały rok, Trzeba wyważyć zarówno rośliny kwitnące, jak i zimozielone. Musi być równowaga - inaczej klapa

Instagram Ogrodowiska
Kondzio 07:56, 07 sie 2013

Gardenarium napisał(a)
Konrad, widzę, że zmieniasz upodobania i już nie lubisz za bardzo moich wersji, jednak przestrzegam nieco nad robieniem takiej rabaty bylinowo różanej, ona może być piękna tylko przez chwilę, a ogród powinien być piękny przez cały rok, Trzeba wyważyć zarówno rośliny kwitnące, jak i zimozielone. Musi być równowaga - inaczej klapa

Twoje projekty są Boskie uwielbiam je mogę je oglądać cały czas na okrągło że też mi się podobały ogrody kobiece czyli takie romantyczne i postaram się dać więcej zimozielonych
Kondzio 07:57, 07 sie 2013

alinak napisał(a)
Konrad chyba do ciebie muszę wpaść i zamieszać wiatr.tylko sobie jutro dokładnie obejźe jeszcze raz ogród Monic
zapraszam zawsze masz drzwi otwarte