Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

AgnieszkaW 20:00, 07 sty 2014

Konrad, nigdy nie mów nigdy
Kondzio 20:02, 07 sty 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Konrad, nigdy nie mów nigdy
wiem juz sie nauczyłem nie mowić dla,tego napisałem ze w tej chwili nie mam na to nie mam warunków hi hi hi
Kondzio 20:02, 07 sty 2014

A to są książki które kupiłem i polecam hi hi hi

monteverde 20:08, 07 sty 2014

Kondzio napisał(a)
Ja planuje 6 kur a nie cała armie hi hi hi

Kondziu ja kiedyś miałam 100 kur i 10 kogutów dawałam im swoją śrutę z pszenżyta, całą pszeniczkę cięłam pokrzywy no i miały olbrzymią zielną łąkę do swojej dyspozycji, a tam było ziół pełno, żółtka to były pomarańczowe bez dodatku karotenu a jaki smak był.... miodzio
Kondzio 20:16, 07 sty 2014

monteverde napisał(a)

Kondziu ja kiedyś miałam 100 kur i 10 kogutów dawałam im swoją śrutę z pszenżyta, całą pszeniczkę cięłam pokrzywy no i miały olbrzymią zielną łąkę do swojej dyspozycji, a tam było ziół pełno, żółtka to były pomarańczowe bez dodatku karotenu a jaki smak był.... miodzio
no napewno ja bede chodził na łąki i im zbierał rożne smakołyki których u mnie im braknie muszę pogadać ze znajoma była by możliwość kupowania od niej mieszankę dla kur taka jak ona daje może sie zgodzi
monteverde 20:23, 07 sty 2014

Kondziu świetne pozycje, a pokaż co w środku chociaż po 2 stronki
Kondzio 20:26, 07 sty 2014

dajana 21:21, 07 sty 2014

Witaj Konradzie co ja czytam kurnik ci się marzy?to super pomysł nie ma to jak jajka od własnych kur a poza tym kury sa bardzo mądre .Kiedy byłam dzieckiem mama kupiła na rynku kurę na rosół ale nikt nie mógł jej zabić bo nie miał sumienia. odebrać jej życia W taki sposób kura stała się przyjacielem domu nazwaliśmy ją gosposią.Mieszkała w stajence ale tylko nocą bo w dzień spacerowała po ogrodzie i odwiedzała wszystkich sąsiadów z podwórka podśpiewując każdemu swoje serenady Na wołanie gosposia biegła co sił na pierwsze piętro na swoją miskę, po czym wylegiwała się z psem na balkonie a jakie smaczne jajka znosiła hi,hi.To była najmądrzejsza z kur, odeszła śmiercią naturalną a żyła długo i szczęśliwie .Nie była rasowa była zwykła brązowego koloru, a oczy miała jak dwie perełki Nawet dzisiaj ją widzę w wyobrażni .Szczerze mówiąc to ja bym takie trzy cztery kury tez chciała ale nie mam gdzie ich zagospodarować.Moja sąsiadka w dole wsi ma kury ale o nie w ogóle nie dba Kiedy kosze trawę zawożę im na taczkach aby miały coś zielonego bo nawet trawy nie mają ale jajka znoszą też je dostaje od sąsiadki .W ich chlewiku jest bardzo brudno wejśc sie nie da tak cuchnie a w ubiegłym roku nawet łapki sobie odmroziły bo ten chlewik jest bardzo lichy i w ogóle nie ocieplony .Biedne te kurki Twoje będą miały jak w raju juz ja to wiem że o nie zadbasz .Pozdrowienia ciepłe przesyłam i macham wesoło hi,hi
alinak 21:35, 07 sty 2014

mój tato nawet piasek posypywał kurkom żeby lepsze skorupki na jajkach miały . ale to stara szkoła .
teraz jezdem laiczek jak nic .
znalazłeś coś ciekawego w necie ?
alinak 21:39, 07 sty 2014

może taki

fotka z goggle