Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

monteverde 22:19, 07 sty 2014

Kondzio napisał(a)
bedzie bedzie jeden hi hi hi

Bez koguta to ani ani, u mnie na 10 był 1 kogut i sianko im zabezpiecz na gniazda, a jako podkład najlepiej położyć piłeczkę do ping-ponga
kaisog1 22:20, 07 sty 2014

Rany widziałam ceny kurników..... a w życiu bym nie kupiła! W necie musi być jakiś instruktarz jak to zrobić...... w sensie coby ładne było
Kondzio 22:20, 07 sty 2014

Mirka napisał(a)
Kondziulek co ja tu czytam że co że kurki że hodowlę zakładasz
e tam żadna hodowle za dużo powiedziane sześć kur i kogut ho hi hi na jajka i nawóz hi hi hi hi
Kondzio 22:21, 07 sty 2014

kaisog1 napisał(a)
Rany widziałam ceny kurników..... a w życiu bym nie kupiła! W necie musi być jakiś instruktarz jak to zrobić...... w sensie coby ładne było
no są ale muszę kogoś znaleźć do wykonu ja nie umiem niestety mam lewe ręce do takich rzeczy
Kondzio 22:22, 07 sty 2014

monteverde napisał(a)

Bez koguta to ani ani, u mnie na 10 był 1 kogut i sianko im zabezpiecz na gniazda, a jako podkład najlepiej położyć piłeczkę do ping-ponga
siano spróbuje załatwić ze od tej znajomej
Kondzio 22:23, 07 sty 2014

alinak napisał(a)
nio i sam widzisz. że żadna filozofia
mozna mozna
Kondzio 22:24, 07 sty 2014

dajana napisał(a)
Witaj Konradzie co ja czytam kurnik ci się marzy?to super pomysł nie ma to jak jajka od własnych kur a poza tym kury sa bardzo mądre .Kiedy byłam dzieckiem mama kupiła na rynku kurę na rosół ale nikt nie mógł jej zabić bo nie miał sumienia. odebrać jej życia W taki sposób kura stała się przyjacielem domu nazwaliśmy ją gosposią.Mieszkała w stajence ale tylko nocą bo w dzień spacerowała po ogrodzie i odwiedzała wszystkich sąsiadów z podwórka podśpiewując każdemu swoje serenady Na wołanie gosposia biegła co sił na pierwsze piętro na swoją miskę, po czym wylegiwała się z psem na balkonie a jakie smaczne jajka znosiła hi,hi.To była najmądrzejsza z kur, odeszła śmiercią naturalną a żyła długo i szczęśliwie .Nie była rasowa była zwykła brązowego koloru, a oczy miała jak dwie perełki Nawet dzisiaj ją widzę w wyobrażni .Szczerze mówiąc to ja bym takie trzy cztery kury tez chciała ale nie mam gdzie ich zagospodarować.Moja sąsiadka w dole wsi ma kury ale o nie w ogóle nie dba Kiedy kosze trawę zawożę im na taczkach aby miały coś zielonego bo nawet trawy nie mają ale jajka znoszą też je dostaje od sąsiadki .W ich chlewiku jest bardzo brudno wejśc sie nie da tak cuchnie a w ubiegłym roku nawet łapki sobie odmroziły bo ten chlewik jest bardzo lichy i w ogóle nie ocieplony .Biedne te kurki Twoje będą miały jak w raju juz ja to wiem że o nie zadbasz .Pozdrowienia ciepłe przesyłam i macham wesoło hi,hi
dziekuje za otuche hi hi hi jesteś kochana hi hi hi mam nadzieje ze im zapewnie wszystko co trzeba bardzo bym chciał hi hi hi
Mirka 22:27, 07 sty 2014

Kondzio napisał(a)
e tam żadna hodowle za dużo powiedziane sześć kur i kogut ho hi hi na jajka i nawóz hi hi hi hi
Jakie e tam zobacz jak się dyskusja kurkowa rozwinęła
Kondzio 22:30, 07 sty 2014

No cieszę sie bo każda pomoc miłe widziana hi hi hi
Mala_Mi 22:41, 07 sty 2014

Nie na bieżąco.. zapraszam przy okazji kurnika do mojego kurnika ..
Przyjedżcie do Białki Bardzo sie ucieszę