Gdybu ktoś mógł mi doradzić ---co niskiego i na słońce mozna wsadzić między żółttą trzmielinę a te żurawki .Miejsce nasłonecznine.Była tu lawenda ale nie pasowała.Nie idzie mi całkiem dopełnienie tej rabaty Pozdrawiam Zaglądających
Zaglądam, widzę przerzedzoną rabatę, mnie też kompozycje nie wychodzą, więc nie wiem co ci doradzić, może kosodrzewinę ze2-3szt ,albo dodałabym jeszcze ze 2 szt tej roślinki co pojedynczo siedzi.
Pytałaś o piwonię. Trzeba niestety trochę odkopać i potem odciąć kawałek łopatą, ważne żeby były w tym odciętym jakieś pędy tegoroczne, najlepiej ze3.
Ranę po odcięciu zasypać trzeba węglem drzewnym, tym do grillowania.
Przy wysyłce liście można usunąć, albo zagiąć,
Halinko, czy jeszcze co chciałabyś ode mnie? A zresztą ....coś dołożę.będzie niespodzianka.Całuski.
No to tak zrobię ja będę ją wykopywać i przesadzac bo siedzi za głęboko .Lubię niespodzianki jak kazda babka ha ha ---może kawałek jezóweczki jak masz ha ha
HMMMM. To żółte to trzmielina w kulce,prawda? a może własnie poprowadź trzmielinę ,ale w formie "dywanu" niech się płoży między trawami. jak za dużo nawciskasz będzie kicha i bałagan.
A tak będzie tłem dla traw i bukszpanów.
U mnie słonecznie, Tobie tego samego życzę
jeszcze raz spojrzałam na foto. Wydaje mi się ,że za mało miejsca mają trawki. Chyba ,że taki był cel
Witaj Celinko ----tak ta kulka to trzmielina masz rację będzie żółto . W takim raazie muszę rozmnożyć jej więcej.Trawki też co drugą wyjmę na wiosnę bo to do rozsadzenia ,żeby było blisko podlać .Dzięki za pomoc