Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 15:04, 28 gru 2013

Dziś znowu pracowałam w ogrodzie ha ha 28 grudzień 2013 ziemia pulchna aż ręce swędzą ha ha
Dorota123 19:39, 28 gru 2013

Witaj Halinko, pospacerowałam po całym Twoim wątku. Gratuluję wytrwałości mimo początkowych problemów z wątkiem i komputerem. Twój zapał do pracy i zmian w ogrodzie jest wielki i widać tego piękne efekty, ja dziś też pracowałam, zupełnie jak na wiosnę nawet kurtkę zdjęłam. Przygotowywałam ziemie, (czytaj piach) pod trawnik. M nawiózł mi 3 przyczepki samochodowe ziemi, którą trzeba było przemieszać z moim ogródkowym piachem. Nawet przyszła mi myśl, że mogłabym trawnik zakładać
dajana 17:38, 29 gru 2013

Mnie tez rączki swędzą do łopaty i powiem ci Halinko że też przekopałam ogródek warzywny a ile marchwi przy okazji zdrowej nie zmarzniętej wykopałam .Widzę że nas więcej kopiących hi,hi.Taka zima może być ,osobiście jej jeszcze nie poczułam Ptaszki tez nie przylatują do karmików a sarenki nie chodzą głodne bo las zielony i trawa nie zmarznięta ,chyba zimy nie będzie a jeśli nawet to będzie krótka .Pozdrowienia serdeczne przesyłam życząc jednocześnie samych dobrych rzeczy w Nowym Roku
zbigniew_gazda 20:44, 29 gru 2013

Witaj Halinko. Cieszę się że mój przepis a właściwie to jeszcze mojej Mamy ma powodzenie.
Jeśli chodzi o polewę, to wbijam białka do garnka i mieszam lekko trzepaczką, stawiam na ogień i wsypuję cukier puder. Mieszam to tak długo aż zgęstnieje (cały czas jest to na ogniu więc należy intensywnie mieszać aby nie przywarło do dna). Dodaję teraz kakao i dalej mieszam do utworzenia jednolitej masy.
Smacznego! i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2014.
Pozdrawiam Krystyna.
zawitka 08:19, 30 gru 2013

KRYSIU dzięki jeszcze takiego nie piekłam więc mam wyzwanie
zawitka 08:49, 30 gru 2013

Warszawa nocą przed Wigilią.
zawitka 08:49, 30 gru 2013

Robertop 11:58, 30 gru 2013

Halinko, nadrobiłem zaległości. Plany dotyczące rabaty ciekawe. Też muszę zacząć o tym myśleć, bo mam dużo zmian zaplanowanych na wiosnę. Wszystkiego najlepszego na po Świętach i na cały Nowy Rok
boguslawa_ma... 20:23, 30 gru 2013

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
zawitka 09:26, 31 gru 2013

Robertop napisał(a)
Halinko, nadrobiłem zaległości. Plany dotyczące rabaty ciekawe. Też muszę zacząć o tym myśleć, bo mam dużo zmian zaplanowanych na wiosnę. Wszystkiego najlepszego na po Świętach i na cały Nowy Rok
Dzięki za zyczenia i również życzę zdrowia i wszystkiego dobrego i sukcesów ogrodniczych