Halinko, zdrówka życzę w ten niby zimowy czas. Zakupy widzę zrobione, a werbena wysiana. Ja w tym roku chyba zrezygnuję, w ubiegłym roku miałam sporo siewek i liczę, że w tym roku też tak będzie. Laurki trochę szkoda, ale może ładnie odbije.
Kanciki podziwiam! Oj, co się porobiło z tą pogodą, że prace ogrodowe zaczynamy w styczniu
Oj porobiło, porobiło Agnieszko .to ma dobre i złe stony jak w życiu .A werbeną to różnie bywa .siedzi zeszłoroczna ---krzaczory i jak nie zmarznie to dobrze .Lubię ją bo to dobry zapełniacz.Zielicho nie rośnie a kwiatki pięknie kołyszą się wysoko
I jedno i drugie to kępkowe rośliny, i mimo, że kwiatostan wysoki, to cała rozeta przy ziemi się trzyma, Orlika do jesieni, a łubin po przycięciu kwiatostanu tez dość spora kępę tworzy.
Łubin i mi się marzy.To przypomina mi ogrody z dzieciństwa
Ja wysiałam już większość trawek do doniczek.Normalnie nie mogłam już wytrzymać
Teraz codziennie będę zaglądać z nosem przy doniczkach i patrzeć czy coś będzie się pojawiać czy nie
Przecież zimują w ogrodzie, i w szkółce tez pewnie nie stały w cieplarni. Jak masz rozmrożoną ziemię to wsadzaj, najwyżej trochę przykryj korą.